MEB'e bağlı okullarda Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinde dolaşımın yasaklandığını ancak IŞİD propagandası yapan sitelerdeki vahşet videolarını sansürsüz izlemenin serbest olduğu ortaya çıktı.

​Radikal yazarı Ezgi Başaran, "Facebook yasak, Samanyolu yasak, IŞİD vahşeti serbest" başlığıyla yayımlanan yazısında olayı aktardı. Başaran, "MEB'e bağlı okullarda Facebook'ta dolaşması Twitter'da mesaj yazması, Blogspot'ta yazı okuması yasak. Peki ne serbest? IŞİD propagandası yapan sitelerdeki kesme videolarını sansürsüz izlemek!" dedi.

Yazıda, olay şöyle aktarıldı: 

"Devlet okullarında –ilköğretim, lise farketmez-, internet MEB üzerinden TTNET tarafından sağlanıyor. Dolayısıyla hepsinin güvenlik ayarları tek bir merkezden yönetiliyor. Buna göre, malumunuz olduğu üzere, öğrencilerin –sonuç itibariyle öğretmenlerin de- internette dolaşmasının belli sınırları var. Yani resmi okulların bünyesinden internete girdiğinizde öyle her siteye giremiyorsunuz. Hatta dünyanın artık tüm ekonomik ve siyasi politikalarının parçası olan teknoloji devlerinin adreslerine de uğrayamıyorsunuz.

Facebook, Youtube, Twitter, Skype, tüm Wordpress ve Blogspot uzantılı siteler yasak. Buralara girmeye çalıştığınızda karşınıza şu ibare çıkıyor: 'Bu siteye erişim Milli Eğitim Bakanlığı internet erişim güvenliği politikası nedeniyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından kurumsal güvenlik hizmetleri kapsamında kısıtlanmıştır.'

Yakın bir zamana kadar Memurlar.net, Kamudanhaber.com, Kamuajans.com da yasaklıydı, 15 gün önce açıldı. Amma velakin yerine Samanyolu kapandı. Evet, evet, devletin yeni (halihazırda müstafi) sahiplerinin eski dostu/şimdiki düşmanı Cemaat’in yayın organı Samanyolu Haber’in sitesine artık girilemiyor."