YÖNETMELİK

Gaziantep Üniversitesinden:

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 11/11/2011 tarihli ve 28109 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir.

(5) Tezli yüksek lisans programlarından tezsiz yüksek lisans programlarına geçiş aynı anabilim dalı içerisinde olmak koşulu ile en erken birinci yarıyılın sonunda ve bir defaya mahsus olmak üzere, öğrencinin başvurusu, enstitü anabilim/ana sanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile yapılır. Yatay geçişi uygun görülen öğrencinin enstitü anabilim dalı kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile programa intibakı sağlanır.

(6) Tezsiz yüksek lisans programlarından tezli yüksek lisans programlarına geçiş aynı anabilim dalı içerisinde olmak koşulu ile en erken birinci yarıyılın sonunda ve bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir. Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin Senatoca belirlenen şartları sağlamış olması gerekir. Öğrencinin başvurusu, enstitü anabilim/ana sanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile yapılır. Yatay geçişi uygun görülen öğrencinin enstitü anabilim dalı kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile programa intibakı sağlanır.

MADDE 2 Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 Bu Yönetmelik hükümlerini Gaziantep Üniversitesi Rektörü yürütür.