Ne diyor şair?

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR
HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR
AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE
BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE

Şimdi biz nereye, kime bakalım adam mı diye?

Seni ben 1988 yılında SHP(CHP) Kadkiyöy İlçe örgütünde tanıdım. Sakin bir delikanlı idin.. O günler ne işle meşgül olduğunu çok iyi biliriz ama anlatmaya dilimiz varmaz.. Ortaklarını da tanırız..
Bizim anlatmaya dilimiz varmaz bir halk çocuğunun yükselişine çelme takmak, racona uymaz...Ama basın neden seni saklar korur bunu hiç anlamadım ben..
CHP İstanbul İl başkanlığı döneminizde yapılan Büyükşehir seçimlerinde kara çarşaflı kadına rozet takmanız tuhaf gelmişti bize..
O günler bütün tekelci basın arkanızdaydı, bunu da bir türlü anlamış değilim Gürsel arkadaş..
Bugüne kadar hep sustum ama şu zaman gazetesine açıklama yapıp Fetuhullah Gülen'i övmen dokundu bana..
Oysa sen halk çocuğu idin.. Yoksulluktan geldin..  Sonra Selami Öztürk'ün Kadıköy Belediye başkanlığına seçildiği ilk seçimlerde sen de belediye meclisine seçilmiştin.. O güne kadar seni yakından izledim..
Eğitiminin lise terk olduğunu biliyoruz.. Gazete bile okumazdın..
Ne yalan söyleyeyim şimdi  seni izliyorum da bu seviyeye nasıl geldiğine şaşırıyorum.. Belli ki  birileri sendeki cevheri keşfetmiş ve siz eğitimlerden geçmişsiniz, bu çok açık..
O yıllar, belediye meclisi üyesi olmadığınız yıllarda sesiz sakin bir delikanlı olmaktan öte bir fikrin de yoktu..
Biliyorsun o dönemde her ay Kadıköy ilçede aylık örgüt toplantıları olurdu.. Senin o toplantılarda kürsüye çıkıp bir çift laf ettiğini hatırlayan varsa beri gelsin.. O kürsüye hiç çıkmadın, o kürsüde bir çift laf etmedin, ayrıca edecek bir birikimin de yoktu.. Sonra nasıl olduysa dilin çözüldü.. Şimdi güzel konuşuyorsun, akıcı ..
Senin için bir de Büyük Kulüp erkanı arkasında diyorlardı..Kısaca Gürsel arkadaş sizin için cemaatçi diyorlardı, Büyük Kulüp arkasında diyorlardı..Biz inanmıyorduk

Gürsel Tekin'in Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklama..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye’nin sıcak gündemleriyle ilgili Zaman’a çarpıcı açıklamalarda bulundu

 3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim verilmesinin ardından başlayan tartışmalara değinen Tekin, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin, “Bir köprüyle bir sürü köprüyü yıkmayalım.

 CHP de Çok Tartışılacak  Gülen  Açıklaması:

 

Alevi’si-Sünni’si hep beraber bir çanağa kaşık çalma gibi ortam oluşturulmuşken bence bir köprüye, bir detaya bağlı olarak usulü yıkmayalım.” sözlerine destek verdi. Tekin, “Bu sözler çok kıymetli ve çok doğru sözlerdir. Gerçekten de bir köprüyle, kurulan binlerce kardeşlik köprüsünü yıkmamak lazım.” dedi. Çözülememiş sıkıntılar ortadayken bir başka şeyin inşa edilerek köprünün ismiyle ilgili bir tartışmanın başlatılmaması gerektiğini belirten Tekin, “Milyonlarca Alevi yurttaşımızı incitecek bir hareket olmamalı.” diye konuştu.

 Gürsel Tekin’in gündeminde dava aşamasına gelen 28 Şubat soruşturması da vardı. Süreçle tam olarak hesaplaşılmadığını söyledi. 28 Şubat’ta milyonlarca işçinin, köylünün, çiftçinin, emeklinin, milyar dolarlarca paralarının çalındığını anlattı. Tekin, “Hadi hesap soralım. İktidar para hesabına da girmeli. Şu anda TMSF’ye gidin bütün bunlarla ilgili belgeleri görürsünüz. 96 milyar dolardan bahsediyoruz. Hesaplaşılmak isteniyorsa banka hesaplarına da, medyaya da girilmelidir.” ifadelerini kullandı.

 Feth-i kabir ve Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla yeniden tartışmalı hale gelen merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne değinen Tekin, Özal’ın ölümünün Ankara’nın derin dehlizlerinde gizli olduğunu ve buralarda araştırılması gerektiğini söyledi. Tekin, “Bütün 93 sürecine baktığımızda, hep birbirini takip eden olaylar vardır. Faili meçhullerle hesaplaşalım ve Parlamento olarak bir tarih yazalım.” dedi. Gezi Parkı olaylarının da marjinal gruplar tarafından suistimal edildiğini ancak bunlar arasında devletin kullandığı grupların da olduğunu savundu. Bütün Mobese kameralarının incelenmesini istedi.

O KADIN DÖVÜLDÜYSE BU ALÇAKLIKTIR

Gürsel Tekin, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelininin Gezi Parkı eylemlerine katılan bir grup tarafından dövülmesi olayını da değerlendirdi. Bu olaya inanmak istemediğini ifade eden Tekin, “Böyle bir olay olmuşsa soysuzluktur, alçaklıktır. 5 adamı öldürmek ne kadar alçaklıksa bu da o kadar alçaklıktır. Görüntüler görmek lazım, çıkarsınlar görelim.” diye konuştu. Yerel seçimlerde en fazla merak edilen CHP İstanbul adaylığı için yapılan çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tekin, adaylıkla ilgili Kılıçdaroğlu ve parti örgütünün kararının önemli olduğuna işaret etti: “Aday olacaksa arkadaşımız kim olursa yanında çalışmaya hazırım. Ama bana da görev verilirse gereğini yaparım. Allah’a şükür bir değil birkaç İstanbul’u yönetecek irade ve gücümüz var.”

 

milliyet

Rahmi Ofluoğlu