"7 Haziran Seçimlerine doğru demokrasi güçleri ne yapmalı?" paneli, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın,CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Birleşik Haziran Hareketi'nden ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, TBB Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı'nın katılımı ile Kadıköy Evlendirme Dairesi'de gerçekleşti. 400 kişilik salon doldu ve 200  civarında kişi paneli ayakta izledi.
Panelden çıkan sonuç; ufukta bir CHP HDP seçim işbirliği yok, HDP Birleşik Haziran Hareketi ise seçim işbirliği yapabilir.
HDP Birleşik Haziran Hareketi %15 oy alabilir
Hasip Kaplan konuşmasında "HDP barajı aşamazsa AKP kazançlı çıkar ve anayasayı değiştirecek, başkanlık sistemine geçecek meclis çoğunluğunu elde eder. HDP barajı geçerse CHP belki % 1 oy kaybeder ama AKP 276 oyu gerektiren meclis çoğunluğunu elde edemez. HDP Birleşik Haziran Hareketi'nin seçim ittifakının % 15 oy alması halinde ortak iktidar imkanı doğar." dedi

Gazeteci Gürkan Hacır seçim istatisklerine dayanarak CHP HDP işbirliğinin yarar yerine zarar getireceğini söyledi. Hacır bir önceki Genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini karşılaştırdı ve şöyle dedi:
"Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Ümraniye, Bağcılar ve Esenyurt seçim sonuçları HDP'nin CHP'den değil AKP'den oy aldığını gösteriyor. Genel seçimlerde HDP Bağcılar'da 31 bin oy alırken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nerede ise oylarını % 60 artırarak 48 bin oy aldı, HDP bu artışı CHP'den aldığı oylarla değil AKP'den aldığı oylarla gerçekleştirdi."
Diğer konuşmacılar Ercan Karakaş, Av. Başar Yaltı, Alper Taş benzer görüşler açıkladılar.
Panelden çıkan sonuç ufukta bir CHP HDP seçim ittifakı yok ancak Birleşik Haziran Hareketi CHP, HDP Birleşik Haziran Hareketi ise olabilir.
 Aydınlanma Panelleri devam edecek..

Yeniden Aydınlanma Hareketi Sözcüsü 
Rahmi Ofluoğlu