stanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddia edilen bir grubun provokatif eylemlerde bulunabileceği tespiti üzerine Sancaktepe, Çekmeköy, Bahçelievler ve Başakşehir'de 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin başka suçlardan arandığı öğrenildi.


FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Bu sabah yapılacak operasyonu dün akşam Twitter fenomeni Fuat Avni, ''Bu sabah İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon yapılacak. Bu bahane ile gözaltına alınacaklar arasında, HDP'nin sandık görevlileri de var'' iddiasında bulunmuştu.



Fuat Avni’nin dün gece duyurduğu ‘tam sayfa milli irade ilanı’ da gazetelerde yayınlandı.

Twitter’da hükümet karşıtı paylaşımlarda bulunan ve operasyonları önceden haber veren Fuat Avni, ilanın gazetelerde yayınlanacak olmasını “Y….  ve avanelerinin talimatıyla yarın gazetelerde tam sayfa Milli İrade ilanı yer alacak. ‘Milli Görüş de artık bizim bünyemizde’ diyorlar” tweet’iyle haber vermişti.

Fuat Avni’nin yayınlanacağını saatler öncesinden duyurduğu ve Milli İrade Platformu  imzası taşıyan ilan dediği gibi bugün gazetelerde yayınlandı.