Her gün ölüm haberleri geliyor.. ANF(Kürtlere yakın ajans) ölüm haberlerini bizim ajanslardan farklı veriyor. Hangisi doğru olursa olsun ülke insanları her gün pis bir savaşta ölüyorlar..

Ortadoğu’da her gün oluk oluk kan akıyor.. ABD ve Türkiye bu akan kana karşı kayıtsız,  seçim derdindeler..

Ortadoğu halkaları ilkel bir mezhep savaşı ile birbirlerini öldürüyorlar.. Küresel güçler bu coğrafyadaki etnik ve mezhepsel savaşları kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyorlar.

Türkiye Kürt sorunun çözmeden yol alamaz. AKP istese de bu sorunu çözemez. Kürt açılımı ve  Habur girişimlerinden sonra AKP  Kürt karşıtı gücün farkına vardı ve geri adım attı..

AKP’nin oy kaynakları fanatik Müslümanlar, muhafazakârlar ve milliyetçi Müslümanlardır.  AKP Kürt sorununun çözümünde bir taraftan sağdan MHP ve soldan Ulusalcıların kuşatması altındadır.

Seçim sathı mahallinde AKP için en tehlikeli olan MHP’dir.

Ulusalcılar ile MHP Kürt sorununda aynı çizgideler.  Her ikisi de özerkliğe, ana dilde eğitime ve anadilde savunmaya karşılar. Uniter devlet ortak paydaları.. İstanbul Barosu seçimleri  burada yazdıklarımızın en iyi kanıtıdır..

İstanbul Barosu seçimlerinde Çağdaş Grup, ÇAG, Kürt avukatlarla birleşti ve geçen seçimlere göre oy kaybetti. Buna karşın KOCASAKAL oylarını artırarak ezici bir çoğunlukla seçimi kazandı. Basın seçimleri ulusalcıların zaferi diye verdi, aynı şekilde Ankara Barosu seçim sonuçları da ulusalcıların zaferi olarak görüldü.

Basının bu tanımlaması doğru idi.. Avukatlar  İstanbul ve Ankara’da ezici bir çoğunlukla ulusalcıları seçti..

KOCASAKAL "bu seçimlerin Türkiye için örnek teşkil ettiğini  ve önemli olduğunu "söyledi..  Bu örnekten çıkarılacak sonuç iyi bir strateji ile örgütlenmiş ulusalcı cephenin  halkın oyunu barolarda olduğu gibi alabileceği düşüncesidir..

Peki, Kürt sorunu ulusalcı yaklaşımla çözülebilir mi?

Elbette hayır, ulusalcı, tekçi yaklaşımla PKK, ters istikamette benzeşmektedirler. Bu iki yaklaşım arasında uzlaşmaz çelişkiler vardır..

Diğer tarafta, savaş baronları savaşın keyfini çıkarmaktadır.

AKP yerel seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine endekslenmiştir. İktidar için bu seçimler Kürt sorunundan ve akan kandan daha önemlidir.

Kürt sorunu Ortadoğu’nun bir parçasıdır. Bugün, Suriye’de yaşanan olaylar Kürt sorunu için hayati öneme haizdir. Suriye sorunu ABD seçimlerine endeksidir, Kürt sorunu da Türkiye’deki seçimlere endekslidir.

Kürt sorununu AKP çözemez

AKP seçim sonrasında Kürt sorununda bazı adımlar atabilir, ama sorunu çözemez.. Kürt sorununun çözümü Ulusalcı cephenin tavrına bağlıdır.

Kürt sorunu AKP’nin sonu olabileceği gibi yıllar önce, 40 yıl, İdris Küçük Ömer’in dediği gibi Kürt sorunu Türkiye’de değişimin tetikleyicisi de olabilir.

Ortadoğu’daki çatışmaların ve Kürt sorununun köklü çözümü yeni dünya düzeni ile, emperyalist çağın aşılması, anti kapitalist, anti emperyalist yeni bir dünya düzeninin kurulması  ile , sosyalizm ile  mümkündür..

 Rahmi Ofluoğlu