Prof. Dr. İzzet Özgenç Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda " Bu tehlikeye rağmen söz konusu Anlaşmanın bugün itibarıyla konusunun kalmadığını ileri sürmek, kamuyu yanıltmaktan ALDATMAktan başka bir şey değildir" dedi.

İşte o paylaşımlar:

İzzet Özgenç‏ @izzetoezgenc 18 May

(1) Türkiye ile İsrail arasında akdedilen malum “Mavi Marmara” Anlaşmasının hukuki değerlendirmesi, Sayın Cumhurbaşkanına “Bilgi Notu” olarak sunulmuş (2017.08.23) ve bu değerlendirmeler "Türk Ceza Hukuku Genel Hükümler" kitabımın 13. basısında (sh. 941, dn. 419) yayımlanmıştır.

İzzet Özgenç‏ @izzetoezgenc 18 May

(2) Söz konusu Anlaşmanın özellikle İsrailli güvenlik görevlileri hakkında Türkiye’de görülmekte olan davayla ilgili AF etkisi doğmuş ve bu dava düşürülmüştür.

İzzet Özgenç‏ @izzetoezgenc 18 May

(3) Ancak, bu Anlaşmaya rağmen, başta İHH yetkilileri olmak üzere, söz konusu Mavi Marmara sivil girişimini gerçekleştiren kişiler, İsrail nazarında “TERÖR SUÇLUSU”dur ve Türkiye’den dışarı adım attıklarında haklarında YAKALAMA işlemi yapılabilecektir.

İzzet Özgenç‏ @izzetoezgenc 18 May

(4) Bu tehlikeye rağmen söz konusu Anlaşmanın bugün itibarıyla konusunun kalmadığını ileri sürmek, kamuyu yanıltmaktan ALDATMAktan başka bir şey değildir.