MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Türkeş, davete yazılı olarak cevap verdi. Türkeş daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştü. Davutoğlu, Türkeş'e daveti kabul ettiğinden dolayı teşekkür etti.

İSTİFA ETMEZSE İHRAÇ EDERİZ

Tuğrul Türkeş'in teklifi kabul etmesine MHP'den bir açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, "İstifa mektubu göndermeli aksi takdirde ihraç edilir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, Davutoğlu'nun bazı MHP'li isimlere bakanlık teklifi götürülebileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır" dedi.

MHP'li Karakaya ise: Rahmetli başbuğumuzun kemikleri sızladı dedi

İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUNA SEVKEDİLDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, kesin ihraç talebiyle MHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Türkeş'in 'kesin çıkarma cezası' ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini kaydederek "26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır. Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak 'kesin çıkarma cezası' ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir" dedi.
 
 
 
 
 
MHP-TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954 İstanbul doğumlu. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. dönem ve 24. dönem Ankara milletvekili olan Türkeş, aynı zamanda partinin Merkez Yönetim Kurulu üyesidir. MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in büyük oğludur. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.