Hakime TORUN ANKARA (DHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,

"Tavrımız açık günaydın Başbakan biz kanun teklifi vermişiz 2011 yılında yüzde 10 barajı ile ilgili, siyasi partiler yasası ile ilgili kanun teklifi vermişiz 3 yıldır CHP'nin vermiş olduğu son derece demokratik bu iki maddenin tartışılmayıp sadece sayın Başbakan atmış ortaya ne olduğu muamma. Yüzde 3'de olabilir kuş da civciv de çıkabilir" dedi.

"12 Eylül dönemi Evren ile hesaplaşıyorsunuz. 100 yaşındaki Evren ile hesaplaşmayı bırak. 12 Eylül döneminde parti içi parti hukukunun önünü kesmiş antidemokratik bir siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim" dedi.

Tekin, "Bu topraklarda huzur,demokrasi ve barış isteyen herkese çağrımızdır. Daha özgür ve demokratik bir Türkiye" yazılı pankartın önünde açıklama yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"100 YAŞINDAKİ EVREN İLE HESAPLAŞMAYI BIRAK"

Demokrasi paketinde siyasi partiler yasasının olması gerektiğini belirten Tekin şöyle konuştu: "Demokrasiyi kirletmeyelim. Sayın Başbakanın veya AKP iktidarının demokrasinin içeriğini iyi okumaları gerekir. Demokrasi milletin kendi kaderini kendisinin tayin etmesidir. Demokrasi paketinde siyasi partiler yasası olmaz mı? Hani siz 12 Eylül dönemi Evren ile hesaplaşıyorsunuz. 100 yaşındaki Evren ile hesaplaşmayı bırak. 12 Eylül döneminde parti içi parti hukukunun önünü kesmiş antidemokratik bir siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim."

Seçimler sırasında adaylara orada yaşayanların karar vermesinin doğru olduğunu söyleyen Tekin, "Hayır kim adaylara karar verecek demokrasi paketini açan saltanat verecek. Saltanatlık döneminde demokrasi böyle olmaz. Bizim yüzde 10 barajı ile ilgili verdiğimiz kanun teklifi var. Bunun hayata geçirilmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

"TAVRIMIZ AÇIK GÜNAYDIN BAŞBAKAN"

"Tavrımız açık günaydın Başbakan biz kanun teklifi vermişiz 2011 yılında yüzde 10 barajı ile ilgili, siyasi partiler yasası ile ilgili kanun teklifi vermişiz. Arkadaşlar sizden rica ediyorum. Tamam bizi mutfaklarınız görmeyebilir. En azından bu partiye gidip gelen muhabir arkadaşlar buna bir bakın okuyun. 3 yıldır CHP'nin vermiş olduğu son derece demokratik bu iki maddenin tartışılmayıp sadece sayın Başbakan atmış ortaya ne olduğu muamma. Yüzde 3'de olabilir kuş da civciv de çıkabilir" şeklinde konuştu.

"53 VATANDAŞIMIZIN KATİLİNİN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTIR"

İktidarın dış politikasını eleştiren Tekin, "Şimdi geldiğimiz nokta, Suriye ile bir dönem kardeş ilişkisi olan sayın Başbakanın kardeşini bırakıp, terör örgütleri ile işbirliği yapması doğrusu kabul edilebilecek bir şey değildir. 53 vatandaşımızın katilinin kim oduğu çok net ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini eleştiren Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından hazırlanan "Toplumsal barışı demokrasi ile güvence altına almak" ve "Darbe temizliği için CHP'den demokrasi paketi" yazılı iki raporu köşe yazarlarına ileteceklerini söyledi.

Maltepe Gülsuyu'nda çıkan çatışmada hayatını kaybeden ancak defnedilemeyen

Hasan Ferit Gedik'in defnedilememesini de eleştiren Tekin, "5 CHP milletvekili ve CHP İstanbul parti meclis üyesinden bir kişi oraya intikal ediyor" dedi.