CHP İstanbul Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, belediye tarafından yıkılacağı açıklanan Gaziosmanpaşa Stadı'na gitti. Stadın önünde toplanan CHP'liler projeye tepki gösterdi.

Tarihi stadı yıkıp yerine pazar yapacaklar

"YIKIMIN KARARINI PAZARTESİ YARGIYA TAŞIYORUZ..."

Futbolcuları ziyaret ettikten sonra grup adına açıklamayı CHP İl Başkanı Cemal Canpolat yaptı.
Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla stadın yıkılarak yerine çok katlı otopark ve semt pazarı yapılacağını hatırlatarak, stadın yıkımına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Burada birçok takıma kaptanlık yapan sporcuların yetiştiğini ve buranın yeşil alan, kulüp olarak kalması için mücadele edeceklerini ifade eden Canpolat, yıkım kararını yargıya taşıyacaklarını belirtti. Canpolat, "Büyükşehir belediyesinde buranın planı çıktığında, spor kulübü olarak çıkmıştı. İlçe belediyesi binlik planlar hazırlarken stadın yerine otopark alışveriş merkezi ve daha sonra diledikleri işlemleri yapacak şekilde düzenlemiştir. Pazartesi bunu yargıya taşıyoruz. Buranın yeşil alan, kulüp olarak kalmasının sonuna kadar mücadelesini vereceğiz" diye konuştu.

ENGİN ALTAY: MAHKEMEYİ AŞABİLİR, TBMM'Yİ AŞABİLİR, AMA...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, "Bunlar mahkemeyi aşabilir, TBMM'yi aşabilir, ama Mustafa Kemal'in hemşerilerini aşamazlar. Gaziosmanpaşa Stadı bu haliyle bize ve gençlere yeni milliler kazandırmaya devam edecek" dedi. Spor, kışla, cami ve eğitim üzerinden siyaset yapılmasını reddettiklerini dile getiren Altay, "Ancak 78 milyon insanı terörün açık hedefi haline getirenler... Şunu bilin... Terörün gözünü kan bürümüş, AKP'lilerin gözünü de para bürümüş. Allahım her ikisini de bildiği gibi yapsın" şeklinde konuştu.

"FUTBOLA BAĞLAMAZSAK BU GENÇLER, UYUŞTURUCU BATAĞINA SAPLANIR"

Gaziosmanpaşa Genç Taraftarlar Derneği Başkanı Cem Tavlı da, stadın 50 yıllık çınar ve nefes aldıkları yer olduğunu ifade ederek, "Buranın yıkılmasını istemiyoruz. Çünkü futbol birleştirici. Gençleri birşeye bağlamamız lazım. Spora, futbola bağlamazsak bu gençler, uyuşturucu batağına saplanır" diye konuştu. CHP'li heyet açıklamaların ardından Gaziosmanpaşa'daki bazı dernek ve esnaflara ziyaretlerde bulundu.

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Bu arada Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gaziosmanpaşa Stadyumu'nun bulunduğu bölgeye çok amaçlı bir spor kompleksi ve semt meydanı yapmak için bir proje hazırlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Toplamda 39 bin 614 metrekarelik inşaat alanına sahip 'Gaziosmanpaşa Semt Meydanı ve Spor Kompleksi Projesi'nin, meydan olarak tasarlanan bölümünde vatandaşların çocuklarıyla birlikte iyi vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yeşil alan, çocuk parkı ve skate (kay kay) parkı, kafe ve gezi alanları bulunuyor. Gençlerin modern tesislerde spor yapmasının ve yeni yeteneklerin keşfedilmesinin hedeflendiği çok amaçlı spor kompleksinde ise yarı olimpik havuz, eğitim havuzu, kapalı basketbol salonu, bowling salonu, fitness salonu ve 2 adet çok amaçlı salon ve derslik bulunuyor. İlçedeki parklanma sorununa da çözüm sunması hedeflenen proje kapsamında iki katlı bir zemin altı otopark da yapılması planlanıyor. Otoparkın 596 araçlık bir kapasitesinin olduğu belirtiliyor" denildi


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr