SODEV’in   düzenlediği Genç  Akdemisyenler  Tartışıyor başlıklı "Seçim ve Sonrası TÜRKİYE, Ne yapmalı? “  sorusuna cevap arayan toplantısı 12 Nisan 2014 günü Taksim Hill Otel’de yapıldı.  Toplantının ilk bölümünün moderatörlüğünü Ercan  Karakaş yaptı.

Vakıf Başkanı Erol Kızılelma’nın açış konuşmasından sonra Ercan Karakaş kısa bir konuşma yaptı. Karakaş konuşmasında “ Seçim sonrasında seçim değerlendirmeleri açık ve özgürce yapılmalı, biz bunu yapamadığımız için bir sonraki seçime iyi hazırlanamıyoruz, başarısızlığımızın temelinde bu var.  Erdal İnönü’nün  “ ilimde esas gerçeği bulmak, seçimde esas seçmeni kazanmaktır”  derdi ,biz seçim sonrasını özgürce değerlendiremediğimiz için seçmeni kazanamıyoruz”  dedi.

Ercan Karakaş giriş konuşmasından sonra sözü Yunus Emre’ye verdi.

Yunus  Emre

CHP toplumun sınıflardan oluştuğunu unuttu

Yunus Emre, CHP unuttuğu bazı şeyleri tekrar hatırlamalı, hatırlaması gerekenlerden ilki toplumun sınıflardan oluştuğu gerçeğidir. CHP üç seçimde birinci parti oldu. CHP bu üç seçimde sol söylemlerle birinci parti oldu.

Türkiye toplumu bölünmüş müdür?

AKP toplumu kendine göre bölüyor ve böldüğü Türkiye’de en büyük parçaya sahip çıkıyor. Dindar, dinsiz ayırımı, kız erkek ayırımı, kız ve erkek öğrenciler aynı yurtta, aynı evde kalamaz gibi, bu bölmelerde en büyük payı almayı hedefliyor.

Bir siyasi parti herkesin partisi olamaz, herkesin partisi olmayı hedefleyen bir parti hiç kimsenin partisi olamaz.

2. konu dış dünyayı anlamaktır.

2008 krizinde sonra dünyada önemli değişiklikler oldu, hala da olmaktadır. CHP dış dünyayı doğru tahlil edemiyor.

ÖRGÜT

CHP, medya üzerinden kitlelere ulaşacağını düşünüyor, mesajlarını medya üzerinden vermeye çalışıyor, örgüt kitlelere ulaşmakta işlevsiz.

CHP politikalarını köyde, şehirde, kahvede, işyerlerinde savunacak bir örgütü ve üyeleri olmadan seçim başarısı elde edemez.

Adaylar örgütle belirlenmeli, gece yarısı birilerine adaylık teklifleri getirilerek gösterilen adaylar seçim kazanılamaz.

Gösterilecek adayın bizim arkadaşlarımızı öldürmüş olması göz önünde bulundurulmalıydı.

SODEV'li Genç Akademisyenler Tartışıyor

Seçim ve Sonrası TÜRKİYE, Ne Yapmalı?
Tarih : 12 Nisan 2014, Cumartesi 14.30 - 18.00
Yer : Taxim Hill Otel
1. Oturum
Moderatör: Ercan Karakaş
Konuşmacılar: Deniz Tansi, Mehmet Karlı, Yunus Emre
2. Oturum
Moderatör: Aydın Cıngı
Konuşmacılar: Ayhan Kaya, Burak Cop, Zeynep Engin

DEVAMI VAR