Süleyman Demirel'in gece gelen ölüm haberi ülkeyi derinden üzerken siyasetçilerde buna kayıtsız kalmadı ve sosyal medyadan başsağlığı mesajları yayınladılar.

HAYATA VEDA ETTİ

Türkiye'nin son 50 yılına damga vuran renkli kişiliği ve siyaset bilgisi ile öne çıkan babacan tavırlarıyla halkın gönülüne taht kuran Süleyman Demirel gece saatlerinde aramızdan ayrıldı.

SİYASETÇİLER UNUTMADI

Dokturu acı haberi gözyaşları içinde verirken tüm ülke hüzüne boğuldu. Siyasetin babası Süleyman Demirel meslektaşları da unutmadı ve onunu için sosyal medya mesajlar yayınladılar. 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN 

Süleyman Demirel'in vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı yayınladı. Erdoğan, "Demirel hizmetleri nedeniyle gelecekte de anılacaktır. Siyasi tarihimizde derin izler bırakmıştır" dedi. 

AHMET DAVUTOĞLU 

Süleyman Demirel'in vefatı üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Twitter üzerinden bir baş sağlığı mesajı geldi Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendim.Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimizi iletiyorum. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU 

Demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamıydı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun masajı şöyle: "9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Siyasi Hayatımızın çok önemli ve değerli bir üyesini kaybettik. Türkiye Siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi, demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamı idi. Ülkemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun." 

CEMİL ÇİÇEK TBMM Başkanı 

Cemil Çiçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Çiçek’i eve gelişinde Demirel’in doktoru Aylin Cesur karşıladı. Ziyaret sonrası Cemil Çiçek, "Hepimizin hayatında olan bir insan. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, demokratik hayat mücadelesinde önemli bir yere sahip oldu. Zor yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Yakın siyasi tarihimizin tüm yönleriyle anlaşılabilmesi bakımından merhum Cumhurbaşkanımızın süreç içinde yaptıklarının, yapamadıklarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Hepimizin bu hayattan alacağı dersler, örnekler var. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevdiği eşiyle buluşacak belki, tek teselli yönü burası. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun" dedi. 

TANSU ÇİLLER 

NTV canlı yayınına bağlanan Eski Başbakan Tansu Çiller "Demokrasi yolunda önemli anılarımız oldu. Millete kendisini adamıştı. Allah taksiratını affetsin, milletimizin başı sağolsun" dedi. Siyasete atılmam Tuzla'daki evine beni davet etmesiyle başladı.


İşte siyasilerin 9. Cumhurbaşkanı süleyman Demirel için yazdığı mesajlardan bazıları:










haberhergun.com