İlk konuşmasında yine ‘nüktedan’ tavırlarıyla dikkat çeken Önder, AKP’lilere “Konuşmalarınızı ‘Allah utandırmasın’ diye bitiriyordunuz, Allah duanızı kabul etti, utanma duygunuzu elinizden aldı” dedi.

Kültür Bakanlığı bütçesi üzerinde değerlendirmeler yapan HDP’li Önder, Başbakan Davutoğlu’nun kendisinden ‘senarist’ diye bahsetmesini eleştirdi ve ” Sanatı ve sanatımı aşağılayıcı bir bağlamda kullanıyor bunu. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, her şey olabilirsiniz, Başbakan, Cumhurbaşkanı, hatta devlet sanatçısı bile olabilirsiniz ama sanatçı olmak zor bir iş” dedi.

'UTANMANIZI ELİNİZDEN ALDI'

Önder, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın konuşmalarında ‘Allah bizi utandırmasın’ dediğini de hatırlatarak, “Siz değerli AKP’li üyeler, hükümet üyeleri, Başbakan, Cumhurbaşkanı, her konuşmanızı Allah bizi utandırmasın ile bitiriyorsunuz, Allah bu duanızı kabul etti, utanma duygunuzu elinizden aldı, keşke başka bir şey dileseymişsiniz” dedi.

'SİZLERİN DE ÇALDIĞI BİR ŞEY VAR'

HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın türkü söylemisini AKP’lilerin her yerde dillerine doladığına dikkat çeken Önder şıunları söyledi:
”Ana sütü gibi hak, ana sütü gibi helal türkülerimizden en güzellerinden birini söyledi, bir Orta Anadolu türküsü, Cemalım. Desin ki: ‘Kardeşim, ya biz bu siyaset yolculuğuna albüm çıkararak başladık’ Ben saygı duyarım. Bir türküyü başını gözünü yarmadan sonuna kadar söyleyemeyen hiç kimse kendisini o millete ait hissedemez. Sesi betmiş, makam şinâs değilmiş, bunlar bahsi diğer. Ben de değilim, benim de sesim güzel değil ama cümbüş çalarım, keman çalarım, ut çalarım, bağlama çalarım. Mutlaka sizlerin de çaldığı bir şeyler vardır diye düşünüyorum. (HDP ve CHP sıralarından gülüşmeler) Yo, yo, o anlamda kullanmıyorum, hiç o anlamda kullanmıyorum”

(Kaynak: Sözcü)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr