Anayasanın 78. maddesi TBMM'ne seçimleri bir yıl erteleme yetkisi veriyor, üstelik bu yetki bir yıl ile de sınırlı değil, şartların devamı halinde bu ertelemenin sınırı yok, birer yıl olarak birden çok kez seçimler ertelenebilir.
AKP'nin seçimleri kaybedeceğini anlaması halinde seçimleri ertelemeyi gündeme getirebileceği iddia ediliyor. Bu iddiayı ilk olarak Altan Öymen 27 Mart'ta Radikal'daki yazısında dile getirdi. Altan Öymen yazısında şöyle diyor:

"Güney sınırlarımızın ötesinde giderek artan ve çeşitlenen savaş hareketleri, tabii, hepimizi tedirgin ediyor. “Acaba bir gün gelir ülkemiz de öyle bir durum karşısında kalır mı?” kaygısını gündeme getiriyor. 

Zaten savaşın kendisini olmasa da sonuçlarını çoktandır yaşıyoruz. Ülkemize iltica etmek zorunda kalan mülteci komşuların yaşadığı dramlar bizim de dramımız.

Ama tabii, bir de o savaşın doğrudan doğruya ülkemize sıçraması ihtimali, daha da korkunç... O ihtimal akla gelince, kaygılarımız daha da artıyor.

Genelkurmay Başkanı’nın önceki günkü demecinin, dünkü gazetelere yansıyan başlıkları aynı yöndeydi. Başkan’ın“ bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylediği belirtiliyordu."
 Bugün(08 Nisan 2015) Aydınlık Gazetesi'nde Sabahattin Önkibar farklı bir gerekçe ile seçimlerin ertelenebileceğini dile getiriyor.

"Bir şeyin altını çizelim: AKP’nin tepe iradesine, seçimde iktidardan inmek mi yoksa dünyaya savaş ilan etmek mi diye sorarsanız alacağınız yanıt tartışmasız dünyaya savaş olacaktır. 

Öyle çünkü zirve irade seçimi kaybettiğinde kendisi için Sur’un üfleneceğini ve kıyametin kopacağının farkında. 

Tablo bu ise bunun anlamı bu iktidarı alaşağı etmek, emin olun Cumhuriyeti kurmaktan bile zordur zira bu sütuna sığdıramayacağım büyüklükte imkanları var. 

Buradan hareketle AKP’nin hakim iradesi hiç kuşkunuz olmasın seçimi kaybedeceğini gördüğü an büyük bir komplo ile seçimi erteletebilir ki, adliyedeki DHKP-C baskını ve Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı bana bu ihtimali çağrıştırdı. 

Eğer yapılan alçak saldırı bir-iki manyağın münferit işi değilse hadise insanı düşündürüyor. Zira şoförün hedef alınması sanki katliamın hedeflendiği kuşkusuna sebep oluyor ki, mazallah Fenerbahçe takımı viyadükten uçmuş olsaydı sosyal barış tehlikeye girer argümanı ile seçim pekala ertelenebilirdi. 

Hayır bunlar komplo teorileri değil çünkü Hakan Fidan’ın, “Suriye tarafına geçer, oradan bir füze atar ve gerekçe üretiriz” mealindeki ifadeleri bu tür yorumları beslemektedir... Hülasa AKP Türkiye’nin yönetimini kansız teslim eder mi, ondan hiç emin değilim. 

Madalyonun diğer tarafı ise yine yok olmama adına Cemaat’in benzer yollara tevessül etmesidir ki F tipiörgüt 7 Haziran seçimlerini de AKP’nin kazanması halinde tamamen tükeneceğinin farkındadır ve dolayısı ile kaybedilecek gibi gördüğü seçimi erteletmeyi istiyor olabilir..."
Seçimler ertelenir mi ertelenmez mi bu bilinmez ama bu seçimelerin çok önemli olduğu tartışılmaz. Rahmi Ofluoğlu Facebook paylaşımında bakınız ne diyor?


"7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE İKİ YOL VAR
Ya aydınlığa çıkacağız ya da karanlık bir tünele girecegiz..
NE YAPMALI?
Çıkış yolu CHP MHP HDP den oluşan muhalefetin AKP oylarını %40 in altına düşürmesi..HDP'nin barajı aşmasıdir...
Vatan Partisi barajı aşamayacagi için aldığı her oy AKP hanesine yazılacak, Vatan Partisi, AKP değirmenine su taşıyan durumuna düşecektir.."
Haydi hayırlısı!
adaletbiz