Türkiye Barolar Birliği (TBB) , seçim hukuku konusunda eğitim almış, gönüllü avukatlardan oluşan “Seçim Güvenliği Merkezi”ni, 1 Kasım için yeniden hayata geçirdi.

TBB Seçim Güvenliği Merkezi’nde görev alacak avukatlar, gün boyunca vatandaşların seçime ilişkin sorularını cevaplayacak; oy verme ve oy sayım sürecinde sandık müşahitlerine hukuki destek verecek. Türkiye’nin her yerinden 0312 988 16 70-76 (7 hat) numaralı telefondan ulaşılabilecek Seçim Güvenliği Merkezi’nde, gelen çağrının durumuna göre ilgili baroya veya varsa Oy ve Ötesi’nin ilgili temsilciliğine yönlendirme yapılacak. Ankara özelinde, avukatlardan oluşan gezici ekipler gerektiğinde sandık yerine ulaşarak müdahalelerde bulunacak; durumu tespit ve tutanak altına alabilecek.

AGİT Heyeti de Yakın Takipte

Seçimlere güvenin yitirilmesinin toplumsal huzur ve demokrasinin önündeki en büyük tehlike olduğuna dikkat çeken TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, uluslararası camianın da Türkiye’deki seçimi yakın takibe aldığını söyledi. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) seçim gözlem heyetinin Türkiye’de bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, AGİT heyetiyle görüştüklerini ve seçim günü heyetin TBB Seçim Güvenliği Merkezi’ni ziyaret edeceklerini aktardı.

Zaman