FETÖ bir CİA projesidir. FETÖ yapılanması bir yanı ile gladio, diğer birçok cephesi ile nevi şahsına münhasır bir yapıdır.

Bu yapının özellikle 2012 yılı şubat ayından itibaren Türkiye’de giriştiği operasyonların arkasında CİA’nin bulunduğu bilinmektedir.

7 Şubat 2012 tarihli Sözcü Gazetesinden:

“Hakan Fidan, 7 Şubat 2012 tarihinde Başsavcı Sadrettin Sarıkaya tarafından, KCK operasyonu kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Erdoğan, Fidan'ın ifadeye gitmesini engelledi. Bunun üzerine MİT mensuplarının veya özel bir görevi ifa etmek üzere Başbakan tarafından görevlendirilen kişilerin, görevin niteliğinden doğan ve görevi ifa sırasında işledikleri iddia edilen suçlar nedeniyle haklarında soruşturma yapılması başbakanın iznine bağlandı.

Kozmik oda olayını Soner Yalçın’dan okuyalım;

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla ilgili günlerdir Genelkurmay “Kozmik Oda”da aramalar yapılıyor. Kimilerine göre “Kozmik Oda”dan Türkiye’yi bir dönem kana bulayan Gladio’nun belgeleri çıkacak! Anlaşılan o ki Gladio’nun ne olduğunu hala bilmiyoruz. Gladio’yu anlama kılavuzunu yazmak şart oldu.”

Yazının devamında Soner Yalçın şöyle diyor;

“Kozmik Oda” araması Gladio’nun varlığını kanıtlamak için mi yapılıyor?
Yürütülen soruşturmayla ilgili bir şey söylenemez. Ancak şunu söyleyebiliriz: Gladio soğuk savaş politikalarının ürünüdür.
Soğuk savaş bitince gizli ordular kapatıldı mı? Bunun olması için dünyadaki siyasi-iktisadi kamplaşmanın sona ermesi gerekiyor. Dünya yeniden bir kamplaşma evresindedir. Uluslararası dengeler yeniden belirlenmektedir.
Türkiye’de olup biteni analiz edebilmek için kafamızı kaldırıp dünyada neler olduğuna bakmalıyız.”

FETÖ yapılanmasının 17- 25 Aralık 2013 yargı darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimleri çok önceden planlanmış eylemlerdir.

Bütün darbeciler kamuoyunda haklı nedenlere dayanmak isterler. FETÖ darbecileri de Hakan Fidan’ın tutuklanmasında çözüm barış süreçlerinde PKK ve KCK ile MİT’in temaslarını, 17- 25 Aralıkta yolsuzluk iddialarına ve nihayet 15 Temmuz darbe girişimi ve Yurtta Sulh Konseyi…

FETÖ’nün bu girişimleri birer CİA projesidir ve gayri millidir. FETÖ ABD emperyalizminin bir ürünüdür ve sırf bu nedenlerle bütün yurtseverlerin karşı durması gereken bir örgüttür.

Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe söylemi özünde öyle olmasa da FETÖ’ya meşruluk sağlayacak bir söylemdir, bu nedenle de apolitiktir.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun 20 Temmuz ve sonrası OHAL KHK’leri ile yönetilen sürece karşı eleştirilerinin önemle dikkate alınması gerekir.

ADALET YÜRÜRYÜŞÜ

Türkiye’de adaletin son elli yılın altın çağını yaşadığı iddiası ise komiktir.

İçinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’nin her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Milli birlik ve beraberlik öncelikle adaletli bir yönetimle sağlanabilir. Keyfi, otoriter yönetim Türkiye’nin geleceğini karartır.

Türkiye’nin bir beka sorunu vardır ancak bu gerekçe ile bütün muhalif kesimlerin, yani % 50’nin terörizmle suçlanması taraftarları tahkim etse de milli birlik ve beraberliğe zarar vereceğini düşünüyoruz.

Özetlersek Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe söylemi FETÖ’yu masum gösterecek bir söylem olup CHP açısından oya dönüşme ihtimali zayıftır. AKP’nin söylemi AKP’ye oy kazandırabilir ama milli birlik ve beraberliğe zarar verir kanaatindeyiz.

Muhalefetin talebi adalet, özgürlük, huzur, iş aş olmalı, FETÖ’ya hiçbir şekilde prim verilmemelidir. Bu açıdan Adalet Yürüyüşü doğru bir eylemdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan satranç biliyor mu?

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönmünden Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada şöyle dedi:

'Arkalarında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz'

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili şunları söyledi:

"15 Temmuz darbe girişimi, milletimize yönelik ilk saldırı değildir, son saldırı da olmayacaktır. Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık, yıllık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün sadece FETÖ olmadığını, PKK olmadığını, DEAŞ'ın sadece DEAŞ olmadığını, diğer terör örgütlerinin sadece görünen yüzlerinden ibaret olmadığını, çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu da çok iyi biliyoruz ama şu da bir gerçek ki piyonları ezip geçmeden, kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz, şahı da mat edemeyiz."

Satrançta 1 şah, 1 vezir, 2 kale, 2 fil, 2 at, 8 piyon vardır.

Satranç oyununda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi şah mat için, yani oyunu kazanmak için önce piyonları almak, sonra kaleleri, filleri, atları, veziri almak ve sonra şah mat yapmak  gibi bir sıralama yoktur. Daha 8 piyonun 5 i, kalelerin, fillerin, atların bir kısmı dururken şah mat mümkündür.

Cumhurbaşkanı hemen satranç danışmanını kovmalı bizce.

Sonuç olarak Cumhurbaşkanının danışmanı satranç, Kılıçdaroğlu’nun strateji danışmanının siyaset bilimine kafa yorması gerekir düşüncesindeyiz.