Rahmi Ofluoğlu
rahmi ofluoğlu ile ilgili görsel sonucu
 AKP Cemaat çatışması ilk Mavi Marmara olayında uç verdi. Gülen İsrail yanlı bir açıklama yaparken hükümetten sert açıklamalar geldi. Gülen  NTV’de çıkan  demecinde şöyle dedi:

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar

Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin  almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi. Güncelleme:  04 Haziran. 2010 Cuma

http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25102914/

Arkasından Şike olayında yeni ipuçları ortaya çıktı.  Şike soruşturmasının ilk gözaltılar ve tutuklamalar esnasında Korcan Çelikay’ın  avukatıydım.  O zaman basına yaptığım açıklamada Şike senaryosunun Korcan Çelikay’ın üzerine inşa edildiğini, Korcan’ın tahliyesi halinde senaryonun çökeceğini söyledim.   28 Kasım 2011 tarihli Radikal Gazetesi benim açıklamamı şöyle vermişti:

http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=haberyazdir&articleid=1070921

Ağabey Çelikay, "Fenerbahçe şampiyon olmasa, Korcan 2. golü yemese bu operasyon yapılmazdı" derken, avukat Ofluoğlu da şunları söylemişti: "Tahliye olduğunda bu operasyon çökeceği için Korcan'ı bırakmıyorlar. Müvekkilime İbrahim Akın gibi oyun oynanmak istendi. Emniyette 'Avukatımı istiyorum' diye bağırdığı haberi gelince gidip müdahale ettim. İfadeyi alan komiser, Korcan'ın masum olduğunu bize bizzat kendisi söyledi."

AKP Cemaat çatışmasını o zaman farkına vardım. İki önemli olay bana ipucu verdi. Bunlardan biri ; o dönem AKP’nin üst düzeyinden kişilerle yapılan görüşmeler ciddi bir gizlilik içinde yürütülüyordu.  AKP’nin kurucularından ve ilk üçte yer alan zat konuyu telefonla konuşmuyor, son derece dikkatli bir yol izliyordu. Diğer ipucu da Emniyette ifadeler sırasında ortaya çıkan durumdu.

Şike vardı veya yoktu, bu ayrı bir tartışma ama şike soruşturması tam bir senaryo idi. Sorgulamayı yapanlar Korcan’dan itiraflar almaya çalışıyorlardı. Ben bir  spor gazetesi ile yaptığım söyleşide bu durumu deşifre edince ertesi gün Korcan’ın ağabeyi İlhan Çelikay gözaltına alındı. Şike tam bir kumpastı ve AKP hükümeti olayın farkındaydı. Nitekim daha sonra yasa değişikliği yapılarak Şike tutukluları tahliye edildi.

Cemaat AKP çatışması derinleşiyor; 7 Şubat 2012 Hakan Fidan’ı tutuklama girişimleri, hükümet gece yarısı yasa çıkararak tutuklamanın önüne geçti.

Hakan Fidan olayından sonra Recep Tayyip Erdoğan kararını verdi; ya yok olacak ya yok edecekti. Paralel yapı en büyük düşman ilan edildi.

Kaybederse başına gelecekleri gayet iyi biliyor

Erdoğan kaybederse başına gelecekleri gayet iyi biliyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasaya aldırmadan seçim meydanlarında seçim kampanyası yapıyor. Bunu öyle gizli kapalı yapmıyor..

Ergenekon , Balyoz v.s için kumpas diyerek Ordudan özür dilemesi aynı nedenle..  Erdoğan düşman cephesini daraltırken paralel yapı karşısında cepheyi tahkim etti.

 Bu anlayış doğrultusunda HSYK seçimlerinde Yargıda Birlik Platformu ile bir cephe oluşturuldu ve hedefe büyük ölçüde ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi açısından doğru yapıyor çünkü başka çıkar yolu yok. İktidardan giderse başına gelecekleri çok iyi biliyor.