TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla dilerim. 25.4.2014  

Ali Rıza Öztürk

Mersin Milletvekili

 

Recep Tayyip Erdoğan hangi üniversiteden, kaç yıllık mezun olduğunuz basında sık olarak yer almış ve birçok tartışmalara neden olmuştur. En son olarak da MHP Grup Başkanvekili Sayın Yusuf Halaçoğlu bu konuyu gündeme getirmiş, cevaben Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül konu ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kamuoyundaki bu tartışmalara son vermek adına;

1-    Recep Tayyip Erdoğan gerçekten 4 yıllık üniversite mezunu değil midir?

2-    Recep Tayyip Erdoğan üniversite mezunu ise; hangi üniversitenin, kaç yıllık, hangi bölümünden, hangi yılda girip, hangi yılda mezun olmuştur?

3-    Recep Tayyip Erdoğan’ın diploma ve çıkış belgesi dışında 4 yıllık mezun olduğunu gösteren başka bir belge var mıdır? Var ise bu belge hangi belgedir?

4-    Recep Tayyip Erdoğan üniversite mezunu ise, hangi üniversiteden yıllar itibarıyla hangi dersleri almıştır?

5-    Marmara Üniversitesi Rektörü’nün, Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezuniyeti hakkında açıklama yapması için sizin ya da herhangi bir hükümet yetkilisinin telkini olmuş mudur?

6-    Marmara Üniversitesi Rektörünün, Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite mezuniyeti ile ilgili size vermiş olduğu belgeler var mıdır? Var ise bu belgeler arasında basında paylaşılmayan var mıdır?