CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'te gündemi değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Loğoğlu, Gürsel Tekin'in İstanbul Belediyesi'ne adaylığı ile ilgili “İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez diyorum” ifadelerini kullandı.

BAZI YÖNETİCİLER!
Meclis'te dün düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Loğoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı sinyali vermesi ardından konuştu. Loğoğlu üstü kapalı olarak Tekin'i eleştirirken Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü işaret ederek şunları söyledi:
“CHP çok sesli ve çok adaylı bir parti. Çok aday adaylı bir parti. Bunun önüne geçme gerekleri duyan partililerimiz var, yöneticilerimiz var fakat sonuçta ve fakat çok gecikmeden CHP’nin artık bu konudaki tavrını, durumunu netleştirmesi lazım. İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez diyorum. Arkadaşlar adaylıklarını açıklayabilir. Ama İstanbul’da ne yapılması gerektiği çok açık. CHP bunun bir an önce kararlaştırıp, netleştirmesi ve bu kararını da kamuoyuna paylaşması doğru ve yararlı olur diye düşünüyorum.”

ÖN KESME PAKETİ
AKP'nin açıkladığı demokratikleşme Paketi’ne de değinen Loğoğlu, “Bu paket Gezi Parkı sürecinin açmış olduğu gerçek demokratikleşme taleplerinin önünü kesme paketidir. O bakımdan sıradan bir paket değil, stratejisi, taktiği iyi düşünülmüş ama içi boş olan bir pakettir” dedi.
DİKTATÖRLÜK YASASI
AKP'nin polis teşkilatı için hazırladığı paket içindeki “önleyici gözaltı” uygulamasına değinen Loğoğlu, eylem yapma potansiyeli var denilerek insanların gelişigüzel şekilde gözaltına alınacağını belirterek “Bu faşist diktatörlüklerde bile görülmeyen bir uygulamanın habercisidir” ifadelerini kullandı.
SURİYE VE IRAK TEZKERELERİ
Basın toplantısında Suriye tezkeresine CHP olarak ret oy verdiklerini hatırlatan Loğoğlu, tezkerenin bir barış tezkeresi değil, savaş tezkeresi olduğunu söyledi. Bu hafta Irak tezkeresinin de Genel Kurul’da görüşüleceğine işaret eden Loğoğlu, “Nasıl oy kullanacağımızı şimdi söylemeyeceğim. Ama belki sizi şaşırtabilir bir şekilde oy kullanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

***

Tekin vs. Sarıgül
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Önceki gün yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını söylemişti. Tekin konuşmasında kendisi dışında iki adayın olduğunu da belirtmişti.
Tekin'in açıklamalarını Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e soran basın mensupları ise Sarıgül'den "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her yurttaş aday olabilir. Her yurttaşın adaylığını büyük saygı ile karşılıyorum” yanıtını almıştı. Sarıgül kendi adaylığı ile ilgili olarak da “Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban Bayramı aynı zamanda çifte bayram olabilir. Hem siyasal açıdan hem de inançlarımız açısından güzel bir bayram olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Birgün