ANKARA (ANKA) –CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilleri adaylarını belirlemek için Ankara’da yaptığı önseçimler çok çekişmeli geçiyor. Her iki seçim bölgesinde de ilk sıralar sürekli değişiyor.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde CHP’den aday olacak milletvekillerini belirlemek için aday adayları önseçime girdi. Parti üyeleri 41 seçim bölgesinde hakim gözetiminde aday adayları arasından seçim yaptı.

SAV DÜŞÜK OY ALDI

Önseçime gidilen illerden biri de Ankara. Toplam 32 milletvekilinin çıkacağı Ankara’da iki seçim bölgesi bulunuyor. Ön seçimlerde sandıkların yüzde 50’si açılırken, Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Hikmet Tepe, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Doğan arasında çekişmeli bir mücadele yaşanıyor. Listedeki sıralama sürekli değişirken, aday ilk beş sıra sürekli değişiyor.

14 Milletvekili çıkacak olan 2. bölgede de çekişmeli bir seçim yaşanıyor. Murat Emir ve Nihat Yeşil ilk sıralarda yer alırken, 3. sıraya yerleşecek isimler sürekli değişiyor.

86 aday adayının yarıştığı 1. bölgede seçimlere giren eski parti yöneticileri Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ise listelerde üst sıralara yükselemedi. 45 bin 725 üyenin bulunduğu Ankara birinci bölgede oylar sayılmaya ve bilgisayara işlenmeye devam ediyor.

53 aday adayının yer aldığı ikinci seçim çevresinde de 26 bin 728 üye bulunuyor.