Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önceki gece katıldığı sahur etkinliğinin fotoğraflarını kişisel Twitter hesabından paylaştı. AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Üniversiteler Biriminin Yenikapı’daki sahuruna katılan Kurtulmuş, yayımladığı fotoğraflardan birinde, Gollum tişörtü giyen genç bir erkekle yan yana gözüküyor.

Bilirkişi raporu hazırlanmıştı: ‘Özünde iyi’

J.R.R.Tolkien’in ünlü eserleri Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi karakterleri arasında olan Gollum, Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından 2015’ten itibaren Erdoğan’a hakaret davalarının nesnesi olarak yeninden anımsandı. Erdoğan fotoğrafları ile Tolkien’in eserlerinden sinemaya uyarlanan filmlerden alınan sahneleri yan yana getirerek, Gollum ile Erdoğan’ın mimikleri arasındaki benzerliğe dikkati çeken bir paylaşım, Erdoğan’ın avukatlarının “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yaptıkları suç duyurularının ardından dünya çapında üne kavuşmuştu. Dr. Bilgin Çiftçi’nin yargılandığı ve bilinen ilk Gollum üzerinden Erdoğan’a hakaret davasında Gollum’a benzetilmenin hakaret vasfı taşıyıp taşımadığı hakkında bilirkişi raporu da hazırlanmış, raporda Gollum’un “Basitçe kötü bir karakter olarak tanımlanamayacağı,” ve “Özünde iyi bir karakter olarak kurgulandığı” kanaatine varılmıştı.

1 yıl 15 gün ceza

Aynı paylaşımı kendi sosyal ağlarında paylaşan diğer kişiler de davalardan nasiplenmişti. Hüseyin Şimşek’in haberine göre, bu davalardan biri önceki günlerde sonuçlanmış, görseli paylaştığı için yargılanan Rıfat Çetin 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.


Kaynak: Birgun.net