Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin  MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini mayıs ayı içerisinde tamamlayacağı duyurdu. Karar hafta sonu kongrenini yapılıp yapılmayacağı tartışmalarını da yeniden alevlendirdi. Gözler MHP'yi kurultaya götürecek olan mahkemenin oluşturduğu çağrı heyetine çevridi. Çağrı heyetinden Aksaray eski İl Başkanı Ayhan Erel açıklama yaptı. Erel, kongereyi Yargıtay değil,Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararının kitlediğini vurgulayarak bu karar kaldırılmadığı sürece kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Erel şunları söyledi: "Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tedbir kararının kaldırılmaması halinde hafta sonu kurultayın yapılması mümükün değil. Çünkü ortada bir mahkeme kararı var ve yargı yüreci tamamlanmamış. Benzer bir karar Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nden de alınmıştı ancak itirazlı o kaldırıldı. Cumaya kadar Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla ilgili bir gelişme olmaz ise hafta sonu kurultay toplanamaz."

GEMEREK KİLİDİ...

Yargı sürecinin bitmediğini vurgulayan Erel, "Gemerek mahkemesinin kararı iptal edilirse Yargıtay'ın kararını beklemeye gerek yok ve olağanüstü kurultay planlanan şekilde yapılabilir. Bu süreçte Yargıtay kararanı verir ise Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı da otomotik olarak ortadan kalkad " diye konuştu. 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan'da "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. Büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere, kapatılan Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirildi. Çağrı heyeti ise 15 Mayıs'ta Büyük Anadolu Oteli'nde kurultayın toplanması kararını açıkladı. Ancak iki üyenin Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerine baş vurdu. İki mahkeme de  Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP'nin olağanüstü kurultayı toplanması için çağrı heyeti görevlendirilmesine ilişkin kararın infazını, Yargıtay karar verene kadar durdurdu. İtiraz üzerine Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi'nin  kararı kaldırılırken Gemerek Asliye Hukuk Mahekemesi'nin kararı ise halen yürürülükte.