Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun CHP’de seçimli kurultay isteyen yazısının adaletbiz’de yayınlanmasının hemen ardından aynı kurumun başkan yardımcısı Av. Başar Yaltı Facebook sayfasında eleştirel bir paylaşım yaptı.


Başar Yaltı

17 dk. · 

"Seçimde güç kaybedenlerin en zor durumda olduğu bir anda chp yi hangi gerekçeyle olursa olsun tartışmaya açmak, iktidara can simidi olmaktan başka bir anlam taşımaz."

 

Metin Feyzioğlu yazısında CHP’nin seçimde başarısız olduğunu, HDP’nin CHP aleyhine büyüdüğünü iddia etmektedir. Feyzioğlu şöyle diyor:

Türkiye merkez sağ alternatifinden yoksun kaldığında AKP nasıl radikalleşmiş ise, HDP de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eridiği bir ortamda hem solu temsil etmeye başlayacak, hem de giderek radikalleşecektir.  

Feyzioğlu’na göre; CHP erirken HDP hem solu temsil  ederek ,hem de radikalleşerek büyümektedir.

Feyzioğlu bu sözleri ile ne öneriyor?

CHP sola kaysın, radikalleşsin mi?

Sözlerinin lafzından ve ruhundan anlaşılan bu; CHP sola kaysın, radikalleşsin.

 CHP'nin, kuruluş felsefesine gönül vermiş, kuruluş ilkelerini 21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre yorumlayarak hayata geçirmeye kararlı, güven veren bir kadro tarafından yönetilmemesi durumunda, bırakınız iktidar alternatifi olmayı, ilk genel seçimde ana muhalefet partisi olma niteliğini kaybedeceği aşikardır. 

“CHP’nin kuruluş felsefesine gönül vermiş, kuruluş ilkelerini 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına uygulayacak” yeni bir liderin ve kadronun CHP’nin başına gelmesi önerisi neyi anlatıyor?

Bizce görüşler muğlak, açık, somut anlaşılır değil. 

Günümüz Türkiye’sinin can alıcı sorunu Kürt sorunu ve barıştır. Barış olmadan özgürlük, özgürlük olmadan barış olamaz. 

Günümüzün Türkiye’sini doğru anlamadan, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük sorunlarını, emekçilerin ve ezilenlerin sorunlarını doğru teşhis etmeden HDP’nin aldığı %13 oyu anlamak ve tutarlı önerilerde bulunmak mümkün değildir.

Biz Yeniden Aydınlanma Hareketi olarak 14 Şubat 2015 de düzenlediğimiz panelde 7 Haziran seçimlerini, barışı, demokrasiyi tartıştık. Panelden sonra adaletbiz  panel haberini “Panelden çıkan sonuç diktatörlüğe karşı güçbirliği” başlığı ile verdi. Panel amacına ulaştı, bir anlamda CHP amacına ulaştı. Çünkü panel CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın katılımı ile gerçekleşmişti.

7 Haziran seçimlerinde sol muhalefet ve ana muhalefet önemli bir başarı elde etmiştir; diktatörlüğün önü kesilmiştir.

Bu nedenlerle bu aşamada CHP’yi eleştirmek, üstelik hiçbir somut öneri sunmadan, zamansızdır, Av. Başar Yaltı’ya katılıyoruz.

Rahmi Ofluoğlu