Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılması esnasında çıkan olayların ardından Beşir Atalay yaptığı açıklamada Lice olaylarının bir provokasyon olduğunu söyledi ve olayların Kandil ve Öcalan’a rağmen geliştiğini ima etti.

Atalay’ın açıklamaları:

Atalay,  ''Böyle şeylere müsamaha edilmez. HDP kesiminin de onayladığı bir şey değil. Bugün gereken yapıldı, yapılır. Sürece provokasyondur'' dedi.

Kandil ve PKK’nın Avrupa kanadı ile görüşme

Atalay, "Bundan sonrası sınırları iyi çizilmiş bir yol haritasını çalışıyoruz. Bir yandan partimizin önemli konuları var ama bir yandan Türkiye'nin en büyük sorununu çözmek için uğraşıyoruz. Bizim MİT Müsteşarlığımız daha çok İmralı ile görüşüyor ama görüşme heyetleri bundan sonra biraz genişleyecek. MİT dışından da devletin diğer kurumlarında da katılım olacak. HDP heyeti ile siyasi boyutta biz görüşüyoruz. Oluşacak yeni heyetimizin Kandil'le de direkt görüşmesini ben arzu ediyorum'' dedi.

Provokasyon açıklaması inandırıcı değil

Biz dünkü yorumumuzda Lice olaylarının provokasyon olduğunu söylemenin inandırıcı olmadığını belirtmiş şöyle demiştik:

Mahsum Korkmaz Heykeli

Mahsum Korkmaz Kürtler için bir kahramandır. Lice’de heykelinin dikilmesi, mahkeme kararı ile kaldırılması bu sonucu değiştirmez. Lice olaylarına provokasyon demek inandırıcı olmaz.. Öcalan çıksın TV’lere gözümüzün içine bakarak Lice olayları provokasyon desin, şeffaflıkla bunu kast ediyoruz. Bunun aksi günü geçme politikalarıdır.”

Atalay açıklamasında olayların provokasyon olduğu belirtmekle yetinmiyor Kandil ve PKK’ın Avrupa kanadına mesaj gönderiyor ve diyor ki sizinle de görüşeceğiz. İşin özü provokasyon açıklamasına Atalay’ın kendisi de inanmıyor ve Kandil’e bizi bağışlayın, bundan sonra sizinle de görüşeceğiz diyor ve dolaylı olarak olayların tırmandırılmaması ricasında bulunuyor.

Ancak çok geçmeden gelişen olaylar Atalay’ın provokasyon açıklamasını yalanlıyor.

İşte son 24 içinde gelişen olaylar:

İşte DHA’nın haberi:

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'nde bir grup PKK'lı İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü'ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'nde akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ilçe merkezinde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanlarında bulunan polis ve asker lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lıların karanlıktan yararlanarak kaçtığı belirtildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Saldırının ardından ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyonların sürdüğü belirtildi. 
DİYARBAKIR, (DHA)

 

Bu ne yaman çelişkidir

 

Devlet, PKK politikasında garip bir çelişki içerisinde; bir yandan PKK ile masaya oturup müzakere yürütüyor, diğer yandan PKK’yı düşman ilan etmeye, PKK’ya terörist demeye devam ediyor, bu ne yaman çelişkidir?

Yakında PKK’nın terörist listesinden çıkması beklenmelidir.

Barış sürecinde tarafların hiçbiri samimi değil

Barış sürecinde hükümet samimi değil. Aslında PKK’da samimi değil. PKK, hükümetin samimiyetsizliğinin farkındadır. PKK Rojova ve Irak’da mevzi tutma uğraşında, bu nedenle Türkiye’de çatışmadan yana değil. Hükümet Barış sürecini halk desteği için kullanıyor.

Muhalefet politikasız

Hükümet ve PKK ne yaptığını biliyor, politikasız olan muhalefet, özellikle ana muhalefettir. Muhalefet bu derece beceriksiz olmasa hükümetin samimiyetsizliği açığa çıkardı.

Muhalefetin tek yapması gereken hükümete “hadi aslanım yap” demesidir.