Ankara'da onlarca yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan patlama üzerine Komünist Parti bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, saldırının "halk düşmanı ve insanlık düşmanı bir karakterde" olduğu vurgulanırken, "Saldırıyı kimin yapmış olduğu artık bir önem taşımıyor" denildi.

Kamu görevlileri ve bürokratlara çağrı yapan komünistler, Erdoğan ve AKP hükümetinin Türkiye'ye sadece felaket getirdiğini, bu nedenle hükümete hizmet edenlerin hesap vereceklerini bilerek, bu çeteyi yalnız bırakmaları istendi.

Açıklamada, "Halkımız derhal hükümetin işbaşından uzaklaşması talebini yükseltmeli, çözümü ABD emperyalizminden, askeri darbelerden, cemaat operasyonlarından, etnik ya da mezhepsel iç savaş senaryolarından beklememelidir" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Ülkenin kan denizine dönmesinin sorumlularını lanetliyoruz

Ankara'daki halk düşmanı, insanlık düşmanı saldırı ülkemizin içine sürüklendiği felaketin yeni bir işaretidir.

Çok sayıda insanımızın öldüğü, yüzlercesinin yaralandığı Kızılay’daki saldırıyı lanetliyoruz.

Ankara’daki katliam, halk düşmanı, insanlık düşmanı bir karakterdedir. Saldırıyı kimin yapmış olduğu artık bir önem taşımıyor. Yalnız Türkiye’de değil, bütün bir bölgede kanlı maceralara kalkışan AKP iktidarı ülkeyi kör şiddetin av sahasına çevirmiştir. 

Erdoğan ve hükümetinin Türkiye’ye sadece felaket getirdiği ortadadır. Kamu görevlileri, bürokratlar, iktidarın memuru olarak görev almış kişiler bu felakete hizmet anlamına gelecek bütün uygulamaların hesabının sorulacağını bilerek davranmalı, bu çeteyi yalnız bırakmalıdır.

Halkımız derhal hükümetin işbaşından uzaklaşması talebini yükseltmeli, çözümü ABD emperyalizminden, askeri darbelerden, cemaat operasyonlarından, etnik ya da mezhepsel iç savaş senaryolarından beklememelidir.

Türkiye’nin ve insanlığın başı sağolsun.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr