11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla Dersim'in Ovacık ilçesinin tek ilkokulu olan Gözeler İlkokulu’nda öğretmen kalmadı. 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur görevden uzaklaştırıldı. Komünist Partili Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın bölgede 14 bin öğretmenin “terörle ilişkili oldukları” iddiasıyla tedbiren açığa alınacağını açıklamasının ardından geçen hafta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 bin 843’ü Eğitim Sen üyesi 11 bin 285 öğretmenin açığa alınması eğitim sistemini vurdu. Dersim Ovacık’ın tek ilkokullu olan Gözeler İlkokulu’nda görevli 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur açığa alındı. Okulda öğretmen, idareci ve memur kalmadı.

Türkiye’nin Komünist Partili tek belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, yaşananları Cumhuriyet’e değerlendirdi. Kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık ilçesinde görevden alındığına dikkat çeken Maçoğlu, “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Maçoğlu, “Gözeler İlkokulu’ndaki öğretmenlerin tamamı diğer okullardaki öğretmenlerin yüzde ellisi görevden alındı. Biz bununla ilgili görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okullar açılacak aileler kaygılı. Bu süreç çocuklar için önemli. Dersim’in bütün ilçelerinde durum aynı. Ancak nüfus oranına göre en çok öğretmen burada açığa alındı. TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu. 3 senedir aynı öğretmen kadrosu bu başarılara imza attı. Yaşanan bu durumdan kaygılıyız” dedi.


Kaynak: Birgun.net