CHP’de İzmir’de ilk resmi sonuç Beydağ İlçesi’den geldi. Partinin üye sayısının 159 olduğu Beydağ’da 147 üye sandığa gitti.

Altı oy geçersiz sayıldı. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile aynı oyu aldı. Beydağ ön seçim sonuçları şöyle oldu: "Kemal Kılıçdaroğlu 137, Sinan Sarıküse 137, Atilla Sertel 119, Mustafa Balbay 119, Ülkümen Rodoplu 94, Ali Engin 45, Serdar Değirmenci 44, Nurgül Uçar 44, Levent Çılı 41, Hüseyin Sezer 40, Ebru Okay 32, Ali Kemal Elitaş 30, Nevzat Kavalar 23, Mustafa Moroğlu 24."

EN YAKIN RAKİBE İKİ KAT FARK ATTI

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ikinci bölgede oyların yüzde 15'inin tasnif edildiğini buna göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun 16 bin oy aldığını, en yakın rakibi CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 7 bin 500 oy aldığını söyledi. Balbay'ı 6 bin 500 oyla Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır takip etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel 6 bin 300 oy aldı.

CHP İzmir birinci bölgede oyların yüzde 7'si tasnif edildi. İzmir Milletvekili Musa Çam 4 bin, eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve Ali Yiğit 2 bin, Mehmet Türkbay bin 700 oy aldı.

BİRİNCİ BÖLGENİN GALİBİ MUSA ÇAM


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. 1991 yılında yapılan ön seçimde Atilla Mutman, birinci çıkmış parti tek milletvekili çıkarmış ve Çam meclise gidememişti. 1999 yılında yapılan ön seçimde Sabri Ergül'den sonra ikinci sırada çıkan Çam, parti baraj altında kaldığı için seçilemedi. DİSK eski Genel sekreteri olan Çam geçen dönem genel merkezin listesine girip Ankara'nın yolunu tuttu. 

Bu kez önseçime giren Musa Çam İzmir 1. Bölge'nin 14 ilçesinde en çok oyu alan aday adayı oldu. Birinci bölgede 73 aday adayı ile yarışan Çam birinci çıkmayı garantiledi. Gece boyunca cep telefonuyla arayanları yanıt veren Çam başarısını kutladı, “Bu kez ön seçimin birincisi oldum. Çok mutluyum. Biri bu hikayeyi yazmalı. Başarının sırrı 14 ilçeyi gezdim, her üyeye dokundum. 7/24 çalıştım. Daha ne yapayım?" dedi. 

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)