Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı programda, gazeteciler Deniz Zeyrek, Serpil Çevikcan, Erdem Gül ve Hande Fırat Kılıçdaroğlu'na soru soruyor.




Kılıçdaroğlu, 'Perşembe günü parti meclisini topluyoruz. Cuma günü YSK'ye teslim edeceğiz milletvekili listelerini. Parti meclisinin yetkisine müdahale edersem. Ciddi tepki almış olurum. Parti meclisi yetkiyi doğrudan Merkez Yönetim Kurulu'na verdi. Ön seçimle gelenlere özel bir saygı duymamız gerekiyor. Ön seçimle gelenlere hiçbir şekilde müdahale etmeyeceğiz' dedi.

İHSAN ÖZKES BENİ DE ŞAŞIRTTI


İhsan Özkes herkesi şaşırttığı gibi beni de şaşırttı. Yeniden İzmir'den aday olacağım. Din adamını din adamı olarak getirmeyi çok doğru bulmuyoruz. İhsan Özkes politikacı olarak geldi. Baykal'da seçimle geldiği için, ona da dokunulmayacak.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Perşembe günü Parti Meclisi'ne toplayıp son şeklini verip, milletvekilleriyle ilgili listeyi hazırlayacağız.

Merkez sağdan partimize gelen adayları büyük bir keyifle kabul ediyoruz.

Mehmet Ali Bayar'ın ismini ilk kez duydum, yeni bir ismi alma konusunda hareket alanımız dar; çünkü ön seçim yaptık.

Ön seçimle gelenlere müdahale yok

Ön seçimde listeye girmiş bir ismin liste dışı kalmasını istemeyiz, ama ayrılmak isteyen varsa saygı duyarız.

Listelerde nihai kararı Parti Meclisi'miz verecek. Kadın adaylar 7 seçim bölgesinde yine birinci sırada olacak.

Ön seçimle gelen adaylara hiçbir şekilde müdahale etmeme kararımız var.

İhsan Özkes şaşırttı

İhsan Özkes herkes gibi beni de şaşırttı. Özkes, bir din adamı olmanın ötesinde politikacı kimliğiyle geldi partimize. Din adamını din adamı olarak partiye getirmeyi çok doğru bulmuyoruz.

Deniz Baykal iddiaları

Deniz Baykal'ın aday yapılmayacağı iddiaları doğru değil, o da seçimle geldi. O gazetelerde yazılanları ben de hayretle takip ediyorum; anlamakta zorlanıyorum.

Vatan Partisi ile ittifak

Vatan Partisi ile ittifak yapamayacağımızı, listelerde değişiklik yapamayacağımızı Doğu Perinçek'e ilettik. Ama aday başvurusunda eksiklik varsa özel bir değerlendirme yapacağımızı söyledik.

Ali Taran'la çalışmayacağız, Gelen öneriler doğrultusunda bu seçimde başka bir kurumla anlaştık.

Cumhurbaşkanı ile ilişkiler

Erdoğan benim muhatabım değil. Ne yaparsa yapsın onunla polemiğe girmeyeceğim. Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı bizden çok Davutoğlu'nu etkiliyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olmadığı için sağduyu çağrısı da yapamıyor. Cumhurbaşkanı'nın meydanlara inmesi AKP için negatif etki yapmıştır.

Medyaya yönelik baskılar

Devlet kontrolündeki kurumlar artık yandaş medyaya veriliyor. Ana akım medya, hükümetin finans baskısı altında. Bir de siyasal baskı var. Hürriyet'e terörist soruşturması açan savcıya savcı denmez. Bütün esnafların sanatçıların baroların tepki göstermesini isterdim. O savcıya herhangi bir haksızlık yapıldığında onun hakkını koruyacak da medyadır. Havuz medyasının iftiralarıyla, yol göstermeleriyle, soruşturma açarsanız yargıya gölge düşürürsünüz. Soruşturma açan savcı konusunda HSYK harekete geçmeli.

ŞEHİT HABERLERİ

PKK terör örgütü durdu durdu da niye 7 Haziran'dan sonra harekete geçti. Neden söylemleri benziyor?