Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Bugün Ankaralı kültürel bir etkinlik yapmak isyiyorsa, Çankaya ve Yenişehir2e gelirler. İnsanlar kentte nasıl mutlu olurlar bunu düşünüyoruz. Kentli olmak sabah kahvaltı yaparken gazetelere bakmak demektir, sinemaya , tiyatroya gitmek demektir, özgürce parklarda gezmek demektir.

İstanbullular nefes almak için nereye gider, CHP'li belediyelerin odluğu yere gider. İzmir'e, Eskişehir, Aydın böyledir. Beton Bursa var, yemyeşil Eskişehir var. Arada bu fark var. Yeşilin bütün tonlarını görürsünüz, kentli olmak bunu getirir.

İstanbul'un bazı semtlerinde kişi başına düşen yeşil alan 4 metrekare. Ağaç bile göremiyorsunuz. Beton ve gökyüzüne hapsolmuştur insanlar.

Biz her kuruşun hesabını halka vermeyi siyasi gelenekten geliyoruz. Üstümüze geliyorlar, biliyorum. İstedikleri gibi gelsinler. Denetim nasıl yapılır, bizim başkanlarımzı size göstersinler. Bazılar diyor ki en ben bilirim ben yaparım.

Ülkeyi beladan kurtarmakta bizim görevimiz. Bütün anneler bir tarafta, bütün çocuklar bir tarafta. Annelerin nereli, hangi etnik kökenden olduğunun bir önemi yok. En beğendiğim korolardan biridir. Çankaya'da.

Yarın 19 Mayıs. Birileri 1919'dan tarih başlar mı diyor. Be adam sen tarih nedir biliyor musun? Bizim için ülkenin tarihi 1919'da başlıyor. Bize yargı bağımsızlığını unutturmaya çalışıyorlar. Onların unutmamamsı gereken bir şey var. Bir parti var ve o partinin ruhunda Kuvayi Milliye ruhu var. O parti CHP'dir.

Çalışırsak bütün başarılara imza atarız. Bunu dünyaya duyurmak lazım. Çok güzel şeyler yapıyoruz. Ankara'nın Yenimahallesi diye tanımladığımız mahalle mesela uygar bir kent kimliği dediğimiz kimlik burada var. Buu duyurmak hepimizin görevi. Benim görevim olduğu kadar, parklarında özgürce gezdiren anne babanın da görevi.

Ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkarmak hepimizin görevi. Bütün belediye başkanlarımla gurur duyuyorum. Çalışırsak bütün başarılara imza atarız. Bunu dünyaya duyurmak lazım. Çok güzel şeyler yapıyoruz. Ankara'nın Yenimahallesi diye tanımladığımız mahalle mesela uygar bir kent kimliği dediğimiz kimlik burada var. Buu duyurmak hepimizin görevi. Benim görevim olduğu kadar, parklarında özgürce gezdiren anne babanın da görevi.

Ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkarmak hepimizin görevi. Bütün belediye başkanlarımla gurur duyuyorum."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr