CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu Baydemir ile görüştü.
Görüşme'de Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Adımın Kemal olduğunu bildiğim gibi biliyorum; bütün siyasi partilerde Kürt sorununun çözümüne katkı verecek arkadaşlar var. Yeter ki bu insanlar bu sorunu çözmek için bir araya gelsinler." dedi.
Baydemir ise" Akan kan dursun, bayramlar insanların kurban edildiği bayramlar olmasın." dedi.

Baydemir Kılıçdaroğlu'na Kürtçe-Türkçe sözlük hediye etti


Baydemir ziyaret sırasında şunları söyledi:

“Sayın başkan hoş geldiniz şeref verdiniz. 8 bin yıldır Diyarbakır’da yaşam hiç kesilmedi. Son on yıllık kesimde biz de bu şehre hizmet etme şerefini taşıyoruz.

Bu ziyaretinizi barış adına kucaklaşma adına büyük bir değer atfettiğimizi de ifade etmek istiyorum. Öyle bir atmosferde bulunuyoruz ki bayramın ikinci günündeyiz ancak yüzlerce insan cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatırmış durumdalar.

Hepimize çağrıları kardeş kanının artık dökülmemesi. Bu talepler aynı zamanda bizlerinde talepleri. Hepimizi büyük bir gemide bulunuyoruz ve bu gemi okyanusun ortasında rotasını kaybetmiş. Bu gemi battığında 74 milyonun tamamı helak olacak. Bu ziyaretinizin tarihi bir önemde olduğunu düşünüyorum."
Artan terör olayları, açlık grevleri nedeniyle sancılı günler yaşayan Diyarbakır'da havaalanında partililerce karşılanan CHP Lideri ilk temaslarına Büyükşehir Belediyesi'nden başladı. Kılıçdaroğlu'nun beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Milletvekilleri Oğuz Oyan, Ali Rıza Öztürk ve Engin Altay da yer alıyor. Ziyarette Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan da hazır bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı konuşmada, "Analar ağlamasın dedik ama ağlamayan ana kalmadı" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, "Siyasetçilerin sorunlara çözüm bulması gerekir. Bunun için önce üslubun değişmesi gerekiyor" dedi. CHP lideri, "Bu ülke artık yeni acıları tatmasın. Bizim yol haritamız güncelliğini koruyor. Herkes bir araya gelmeli" sözlerini de ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Sorunun çözümü TBMM'dir. Oraya bir araya gelerek bu soruna çözüm bulabiliriz" dedi. CHP lideri, "Çözüm, siyasi hayatıma mal olacaksa buna razıyım" ifadesini de yeniden dile getirdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Analar ağlamasın dedikçe ağlamayan ana kalmadı. Tartışmaktan korkmayalım. İnsanları fikirlerini açıkladı diye onları suçlamayalım. Bir ortak payda buluruz. Bayrağımız bizim ortak paydamız, cumhuriyetimizi bizim ortak paydamız, kurtuluşumuz bizim ortak paydamız. Ortak paydanın yakalanmamasında yine siyasetçiler sorumlu. Bu ülkede bu acıları artık sonlandıralım."

Kılıçdaroğlu, cezaevlerinde süren açlık grevi eylemcilerine de çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, "İnsan hayatından daha önemli bir şey yoktur. Ölüm oruçlarını bıraksınlar. Sesleri duyuldu" dedi.