Taha Haber internet sitesinin haberine göre Carba, Türkiye’de düzenlenen yerel seçimlerden iki gün önce 28 Mart Cuma günü Türkiye’de bulunan tüm Suriyelilere AKP'ye destek verilmesini isteyen bir bildiri gönderdi.

Ahmet El Carba’nın bildirgesinde şu ifadelere yer verilmiş:

“Suriye Geçici Hükümeti’nden bildirilir:

Suriye geçici hükümeti Türkiye'nin tüm kentleri ve köylerinde ikamet eden Suriyeli mülteci ya da ikametlileri 29 ve 30 Mart tarihlerinde Türkiye genelinde yerel seçim merkezleri ve parti merkezlerinde aktif bir şekilde bulunmalarına çağırıyor. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisinin seçim aktiviteleri, gösterileri ve mitinglerine etkin bir şekilde katılmalarına, broşür ve pankartların dağıtılıp asılmasına iştirak etmeye davet ediyor. Suriye hükümeti ayrıca Türkiye'nin her yerinde yaşayan tüm Suriyelilerden Dost Türkiye'nin kanunlarına uymalarını, dost Türkiye ve halkının misafirperverliğine saygı göstermelerine çağırıyor."

Hatırlanacağı üzere yerel seçimlerden önce Suriyeli mültecilerin, seçimlerde oy kullanacağına yönelik iddialar ve sosyla medyada paylaşılan Suriyeli mültecilere ait seçmen kağıtları çok tartışılmıştı.

İşte o bildirge: