Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen 'Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Tören ve Kutlamalar Yönetmenliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik' Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Mustafa Kemal Atatürk

© AA/ HANRİ BENAZUS ARŞİVİ

İsmailağa cemaatinin televizyonunda Atatürk'e hakaret

2012 tarihli yönetmeliğe yapılan eklemeyle ‘kamu yararına çalışan dernek başkanları'nın yanına ‘Bakanlar Kurulu'nca vergi muafiyeti tanınan vakıf başkanları' da eklendi. Resmi protokol listesine dahil olan 265 vakıf arasında kamuoyunda İsmailağa Cemaati'nin vakfı olarak bilinen İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı ve Ensar Vakfı da bulunuyor.

Yönetmelikle birlikte İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı ve Ensar Vakfı'nın genel başkan ve şube başkanları, ulusal ve resmi bayramlar, mahalli kurtuluş günleri ve Atatürk günlerinde protokolde yer alabilecek. Örneğin İsmailağa Cemaati'nin temsilcileri, valiliklerin ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonundan, kentlerin meydanlarında yapılan ‘Atatürk'ün kente gelişi' gibi kutlamalarda protokolde yer bulabilecek.