ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Efkan Ala ve AK PartiGenel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere yaptıkları açıklamada, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde umumi reis adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundular.


Adalet Bakanı Bozdağ, bugün tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, Davutoğlu'na adaylığının hayırlı olmasını dilerek, başarı temennilerini iletti.
AK Parti kadrolarının Türkiye 'nin sorunlarıyla mücadele edecek, bu problemleri aşacak ve Türkiye'yi geldiği noktadan daha da ileriye götürecek güçte olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Ben yeni umumi başkanımıza, başbakanımıza yine başarılar diliyorum. tanrı uçurum ve yardımcısı olsun söylüyorum" diye söyledi.

Bozdağ, bir gazetecinin AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini anımsatarak, bunun gerekçesini sorması üzerine, "Arkadaşlar bizim partimizin içinde herhangi bir sıkıntı, problem yok. Sıkıntı ve problem bekleyenler her vakit olduğu gibi bir defa daha sükut-u hayale uğrayacaktır. Herhangi bir sıkıntı yok, istişarelerle birlik içinde, beraberlik içerisinde gelinen bir noktadır. Sayın Yıldırım da bu partinin köşe taşlarından bir tanesidir" diye konuştu

'ŞENTOP HER YERE YAKIŞIR'


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop da Binali Yıldırım'ın yarın yapacağı basın toplantısının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Binali Bey yukarıdaydı, hep beraberdik, yukarıda umumi başkanlık makamında Sayın Davutoğu, Cumhurbaşkanımız hep beraberdi. Herhangi bir menfi tablo, problem yok, bizde olmaz böyle birşey" diye söyledi.

İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Efkan Ala da Davutoğlu'nun adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, Davutoğlu'nun başarılı olması için AK Parti kadrolarının elinden gelen katkıyı yapacağını, çalışacaklarını dedi.

Cumhurbaşkanının kamu tarafından seçilmesinin Türk siyasi yaşamı için mühim bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Ala, "O dönemden sonra görüyorsunuz tüm spekülasyonları boşa çıkarılacak fazla şık bir süreç yönetimi gösteriyor AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Türkiye'nin istikrarını, AK Parti'nin istikrarıyla sağlayacak olduğumuzu fazla iyi biliyoruz. Burada herhangi bir problemin milletimize maliyet olarak döneceğini fazla iyi biliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden tüm sorunlarını elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş parti olarak bundan sonraki süreçleri de en şık, doğru biçimde yöneteceğimizden hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2023 hedefine, 2071 vizyonuna doğru ilerlediği, bu süreçteki bütün hadiseleri de fırsata dönüştürmeyi bildiklerini anlatan Ala, "Bunlar yenilenmedir, bir ikinci yeniyi yaşayacağız. Türkiye'de siyasi devinim olarak, yenilenerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye için, bölgemiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye söyledi. AA

Kaynak:Radikal İnternet Yayını