Saldırgan üslubundan ödün vermeyen AKP yandaşı Yeni Akit bu kez de 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının bir numaralığı sanığı Rıza Sarraf'ı savundu.

Yeni Akit yazarlarından Ali Karahasanoğlu, "Karı satana bile ödül verdiniz de, Reza’da mı gözünüz kaldı?"başlıklı yazısında skandal ifadelerle Sarraf'ın ihracat ödülünü hakettiğini savundu.

Sarraf'ın bazı "işler" çevirmesine rağmen ülkeye para kazandırdığını yazan Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Sarraf'ın Türkiye ma madem ki.. Yıllardır bu başlıklarda ödüller dağıtılmış.. Bu sene dağıtılmasına da itiraz etmem.. Hele hele.. Bu ülkede.. Affedersiniz, kadın vücudu satarak zengin olan Matild Manukyan’a vergi rekortmeni ödülü verilirken, sessiz kalanlar hokkabazlar, ABD ambargosunu delen Reza’ya itiraz ederlerse.. “Hoştun ordan” derim..."

Sarraf'ı ambargo delen bir tüccar olarak protreleyen Karahasanoğlu, yazısını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede.. Rakı ihraç ediliyor.. Oyun kağıtları ihraç ediliyor.. Bunlardan ödül alınabiliyor da.. İran’a mücevher ihraç eden.. Aslında esas amacı ambargoyu delmek olan Reza söz konusu olunca, niye itiraz ediliyor ki? Günübirlik gezi ile gelen yabancı askerlere.. Turistlere, Türk kadınları pazarlanıyor.. Devlet resmi genelevleri açıp, girenlere fiş kesip, KDV alıyor da.. Ordan kazanılan paralarla, “vergi rekortmenleri” çıkıyor da.. Mücevher ihraç ederek, niye ihracat şampiyonu olunmasın?