Kürtlerin kaybedeceği fazla şey yok ama iktidar sahiplerinin kaybedeceği çok şey var..HDP seçimlere parti olarak girer ve barajı aşamazsa AKP Kürt illerinden silme gelir, Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde eder, Anayasayı değiştirir, Erdoğan başkan seçilir. .
KÜRTLER NE YAPAR?
Kürtlerin yaşadığı bölgede zaten devlet yok denilmektedir. PKK militanları polislerin gözleri önünde kimlik kontrolü yapmaktadırlar. KOBANE olaylarının başladığı günlerde Türkiye Barolar Birliği’nden başkan Metin Feyzioğlu ile birlikte avukatlardan oluşan bir heyet Suruç’un Mürşitpınar sınır kapısını ziyaret etti. Heyette bulunan avukatlardan biri anlatıyor:

“PKK militanlarının oluşturduğu barikatlardan geçerek hududa ulaştık. Polisin gözü önünde bize hüviyet sordular.”

İddia edilen şu:

Doğuda zaten de facto bir durum var; PKK bölgeyi kontrol ediyor. Kürtler bu defacto durumu resmen ilan eder, Barış süreci biter, HDP, “Türk faşizmi önümüze baraj koydu ve biz meclis dışında kaldık” der, Diyarbakır’da kendi Meclisini kurar ve ilan eder ..Ordu,Polis HDP'lileri toplar hapseder, savaş tırmanır. . 
Bazılarının iddiasına göre HDP ve PKK bu durumda anlaştılar. HDP barajı aşamayacağını bildiği halde seçime parti olarak girecek ki AKP tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etsin. Ancak biz bu iddiaya itibar etmiyoruz. HDP bu kararı alacaksa, daha doğrusu almış olduğu kararda ısrar edip seçimlere bağımsız adaylarla girmeyip parti olarak girer ise bunu AKP’ye rağmen yapacaktır.

Konuyu son derece kritik ve üzerinde düşünmeye değer buluyoruz. Takipte olacağız.

Rahmi Ofluoğlu