CHP İş Bankası’nın paralarını 17-25 Aralık darbesini yapanlara dağıtmış.  250 bin dolar Zekeriya Öz’e,  Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) tutuklanan eski başkanına ise ağzını sıkı tutması için 1.2 milyon dolar rüşvet aktarılmış.

Türk Dil Kurumu üzerinden paralel yapıya 3 milyon dolar aktarılmış.

Seçimlerde Paralel yapı ve İsrail CHP’ye para yardımı yapacakmış..

İşte a haber'deki o haber

 Hükümeti devirmek için kurduğu tezgahlar bir bir ortaya çıkan Paralel örgüt ile CHP ittifakının kirli para trafiği de deşifre oldu.

Paralel örgütün Hükümete darbe girişimine ortak olan CHP'nin, milyonlarca doları hortumlayıp paralel yapı ile kirli işlerine harcadığı ortaya çıktı. Kayıt altına alınan görüşmelerde CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ile 'fuatavni' hesaplarının kullanıcısı Emre Uslu arasındaki mesaj kayıtları karanlık birlikteliği gözler önüne serdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına para trafiği yürüten Umut Oran ile Emre Uslu arasında geçen görüşmelerde, İş Bankası'ndan hortumlanan milyonlarca doların önce işletilmesi için paralel yapıya aktarıldığı, ardından da seçim harçlığı olarak İsviçre Bankaları üzerinden CHP'ye geri gönderildiği belirlendi. Kayıtlara göre paralel yapı İsrail ve ABD'den aldığı paraları da seçim harcamaları için CHP'ye gönderdi.

PARALAR DARBE AKTÖRLERİNE


Bu arada, CHP'nin İş Bankası'ndan çektiği paraların bir kısmının hükümete darbe girişiminde bulunan aktörlere dağıtıldığı da tespit edildi. Ortalığa saçılan kumpas kayıtlarına göre, 17 ve 25 Aralık hükümete darbe girişimini yöneten savcı Zekeriya Öz'e geçirdiği soruşturma karşılığında 250 bin dolar verilmiş. Yine devletin zirvesini dinleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) tutuklanan eski başkanına ise ağzını sıkı tutması için 1.2 milyon dolar rüşvet aktarılmış. Mesajlarda, paralel yapının kumpas tezgahında Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı anlaşılıyor. Emre Uslu, paraların akıbetini merak eden Kılıçdaroğlu'na 'Hocadan korkun. Bilgileriniz hocanın bilgisayarcısında' diye tehdit ediyor.

TDK BAŞKANI ÜZERİNDEN 3 MİLYON DOLAR


Görüşmelerde CHP'nin, İş Bankası'ndan hortumladığı paraları paralel yapıya aktarmasına ilişkin dikkat çekici ayrıntılar var. Kayıtlara göre, para yurtdışındaki hesaplar ya da bazı isimler üzerinden aktarıldı. Yazışmada, CHP'li Oran, Kılıçdaroğlu'nun paraları yurtdışındaki bankalara atılmasını istediğini belirtiyor. Görüşmede ayrıca tam 3 milyon doların Türk Dil Kurumu Başkanının hesabı üzerinden aklandığı anlatılıyor.

Bunun nedenini merak eden Uslu'ya Oran'ın "İş Bankası'ndan başka türlü para alamıyoruz' şeklinde verdiği cevap, yapılan hortumu gözler önüne seriyor. Umut Oran'ın büyük miktarda paranın yurtdışı banka hesaplarına aktarılmasını istemesi üzerine Uslu'nun, 'Onu Fethullah Hoca'ya söyleyin. Ben en fazla 10 milyon çekebilirim" şeklindeki cevabı, büyük soygunu ele veriyor.

25 İSRAİL, 25 ABD'DEN


Umut Oran ile Emre Uslu arasındaki görüşme kayıtlarına CHP-Cemaat ittifakının hükümeti seçimlerde alabora etmek için ABD ve İsrail'le işbirliği yaptığı da ortaya çıktı. Kayıtlar, Kılıçdaroğlu'nun paralel yapının İsrail'den aldığı paraları yurtdışı hesaplarına aktarılmasını istemesi kirli ittifakın uzantılarını ortaya koydu. Uslu'nun ise bu talebe "Aklımızda... Seçim harçlığı olarak 25 İsrail'den 25 de ABD'den vereceğiz" şeklinde cevap verdiği göze çarpıyor.

'ALÇAKLIK'I İNKAR ETTİ


Star Gazetesinde Fuat Avni ile CHP'li Umut Oran arasında geçen mesajlaşmaya dayanılarak yapılan '45 CHP'linin kaseti Gülen'in kontrolünde' haberi üzerine açıklama yapan Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen, "Mahrem görüntüleri kaydetmek, şantaj yapmak alçaklıktır" dedi. Ancak Gülen, inkar etse de liderliğini yaptığı paralel örgütün sicili özel hayatı ihlal, dinleme, kayıt ve casuslukla anılıyor. En son, Tahşiye kumpasına maruz kalan Hocalar kendilerinin cinsel içerikli kayıtlarla tehdit edildiğini belirtmişlerdi.Devletin zirvesini dinleyen/izleyen paralel polisler de, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, yasadışı dinleme gibi suçlamalardan tutuklanmışlardı. 

SİZ HOCA'DAN KORKUN
03.01.2015 SAAT 01.16

UMUT ORAN: Emre ne yaptınız

FUATAVNİ: Bi şey mi yapacaktık

UMUT ORAN: Oğlum İş Bankası'ndan alınan paraları siz işlemiyor muydunuz

FUATAVNİ: Evet ne oldu

UMUT ORAN: Şöyle söyleyeyim, benim başkan paraları yurt dışındaki atsınlar... Orada daha iyi işleniyor diyor

FUATAVNİ: İyi güzel de bunu Fethullah Hoca'ya söyleyeceksiniz. Ben çeksem çeksem 10 milyonunu çekebilirim diğerine yetkim yok.

UMUT ORAN: Hesap kimin üstüne kayıtlı

FUATAVNİ: Benim üstüme

UMUT ORAN: Tamam diyor, 5 milyon dolar işimizi görür, İsviçre'deki banka hesabına yolla

FUATAVNİ: Zekeriya para aldı soruşturma yedim diye 250 bin ona verdim. TİB'den İlhan'ı biliyorsun ona yaptığım masraf 1.2 milyon konuşmasın diye

UMUT ORAN: Eee parayı atmıyor musun ne diyeyim Kemal Bey'e

FUATAVNİ: Atıyorum da aynen şunu söyle bu kadar iş gördürüyor sonra gelip yok paralar nereye gitti diye sormasın

UMUT ORAN: Tamam sen at İsviçre'deki hesaba 5 milyon, o bize bayağı yeter. Olmazsa İş Bankası'ndan sana takviye yaparım, korkma sen.

FUATAVNİ: Ben ne korkcam siz Hoca'dan korkun, hocanın bir bilgisayarcısı var o internet ortamında gizli bir yerde saklıyor.

UMUT ORAN: 
Tamam, bir şey mi dedik birlikteyiz işte, iktidar olunca yapcaz dediklerinizi.



CHP-CEMAAT-ABD-İSRAİL KiRLi iTTiFAKI
12.01.2015 SAAT 11.11

FUATAVNİ: Bu attığın banka bilgileri kimin

UMUT ORAN: Türk Dil Kurumu Başkanının, yoksa İş Bankası'nın parasını alamıyoruz

FUATAVNİ: İsmi ne

UMUT ORAN: Mustafa Kaçalin

FUATAVNİ: Ne kadar atılacak

UMUT ORAN: Üç milyon atacaksınız

FUATAVNİ: Tamam ben Kemal'i arayacam o Hoca'yı arayacak

UMUT ORAN: Tamam işte haberi var zaten Hoca'nın

FUATAVNİ: Tamamdır gönderiyoruz birazdan

UMUT ORAN: Tamam başkan diyor ki olmazsa biz yollayacaz, Hocaefendiyle yarın telefon görüşmesi yapmak istiyor.

FUATAVNİ: 
Onu Kemal Bey'le görüşceniz

UMUT ORAN:
 Tamam Kemal Bey diyor ki, İsrail'den ödeme aldıysanız bizim yurtdışı hesaplarına atsınlar

FUATAVNİ: Aklımızda, seçim harçlığı vercez

UMUT ORAN: Ne kadar

FUATAVNİ: 
Biz ABD'den 25, İsrail'den de 25