Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu’nun basın toplantısında konuşan Gürsel Tekin siyasi partilerde adayların ön seçimle belirlenmesini savundu.

Gürsel,  “Tayinle aday olunmaz, millet kendi adaylarını kendisi seçmeli, tayin sisteminden vazgeçilmeli, adaylar seçimle belirlenmeli” dedi.,

Tek tip basın

Tekin konuşmasında “Tek tip basın, tek tip televizyonla demokratik ortam oluşturulamaz,  yolsuzluklar düzenini sürdürmek için basın baskı altında tutuluyor.

İş adamları yolsuzluk ve çeteleşmenin bir parçası haline geldi. 100 milyar dolar civarında yolsuzluk var.  Yolsuzlukları anlamak için bakan çocuklarına bakmak yeter. Bakan çocuklarının ortak olduğu şirketler, vakıflar ve bunların iş hacimleri, yaptıkları işler yolsuzlukların en iyi kanıtını oluşturmaktadır.

Ya diktatörlük, ya da demokrasi, üçüncü bir yol yok. Demokrasi için hangi partiden olursanız olun CHP’de birleşelim. Başka birleşilecek bir yer yok, varsa söyleyin orda birleşelim.

Bunlar yolsuzlara o kadar battılar ki iktidarlarını ancak diktatörlükle sürdürebilirler.”

Sandıklara sahip çıkın

Tekin devamla, “bunlar sizin paranızı çalıyorlar, oylarınızı da çalarlar, 30 Mart günü oylarınıza sahip çıkın, oy kullanıp gitmeyin,  sayımda sandık başlarında bekleyin” dedi.