Sedat Peker’in iddialarına Gürsel Tekin “Bir otelde karşılaştık, selam verdi, ben de selamı aldım. İnsanların selamını da mı almayalım” diye yanıt verdi.

FOTO:SÖZCÜ Gürsel Tekin, Sedat Peker’in iddialarına yanıt verdi

Son bir haftadır gündemi meşgul eden “akademisyenler bildirisi” sürecinde “Oluk oluk kanlarını akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözüyle gündeme gelen Sedat Peker için CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin sert açıklamalarda bulunmuştu. Tekin, Peker’le ilgili açıklamalarında ‘Cumhurbaşkanı himayesinde mafya bozuntusu’ demişti.

Sedat Peker de Gürsel Tekin’in bu açıklamaları üzerine twitter hesabından yanıt vermiş “Sayın Gürsel Tekin, şahsıma sayın cumhurbaşkanımızın himayesinde olduğum için dokunulamadığını söylemişsiniz, evladınız Ulaş kardeşimi, benimle resim çekilip tanışması için Yener kardeşimle beraber evime yollayan siz değil miydiniz? Oysa ki sayın cumhurbaşkanımız, benimle resim çekilmesi için hiç bir yakınını evime yollamadı. Ayrıca, CVK otelin lobisinde benimle selamlaşıp hal hatır soran, sohbet eden siz değil miydiniz? Ayrıca söylediklerimi doğrulayacak görüntüler ve kişiler otel kayıtlarında bulunmaktadır. Ahmet, Mehmet bana mafya dese, sayın cumhurbaşkanımızın himayesinde olduğumu söylese belki anlarım. ancak Gürsel abi, bunu siz söyleyince gerçekten anlayamadım. Birilerine yakın olmakla suçlanacaksam, söylediklerimden anlaşılacağı üzere ben size daha yakınım.” demişti.

İDDİALARI YALANLADI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sedat Peker’in oğlu ile ilgili dile getirdiği, ‘Evladınız Ulaş’ı, benimle resim çekilip tanışması için evime yollayan siz değil miydiniz?’ iddialarını yalanladı. Oğlunu Sedat Peker’e fotoğraf çektirmek için gönderdiği iddialarına ise Tekin, “Yalan, yalan.” diyerek tepki gösterdi.

Kurultay salonunda Gürsel Tekin bu konu ile ilgili soruya, “Bir otelde karşılaştık, selam verdi, ben de selamı aldım. İnsanların selamını da mı almayalım” cevabını verdi.