Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasıyla ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. 6 Şubat’ta istifa dilekçesini veren Fidan’ın, Erdoğan’ın eleştirileri üzerine geri adım atmak istediği ancak Erdoğan’ın, “Artık çok geç Hakan” diyerek bu talebi olumlu bakmadığı ortaya çıktı. Fidan’ın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gönlünü” olmak için, sık sık randevu istediği ve çalışmalar hakkında bilgi verdiği öğrenildi.


ARADAKİ BUZLAR ERİMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde yaptığı, “Fidan’a hâlâ kırgınım” sözleri, gözlerin yeniden Hakan Fidan’ın istifasına çevrilmesine yol açtı. Taraf’ın AKP’li yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, Erdoğan’ın açıklamaları Fidan’ı zor durumda bıraktı. Fidan’ın, Erdoğan’ın eleştirilerine ilişkin yakın çevresine, “Bu kadar tepki göstermesini beklemiyordum” dediği konuşuluyor. 6 Şubat 2015 tarihinde istifasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “adaylığına olumlu bakmıyorum” açıklaması ile karşılaştı. Bu açıklamanın ardından Fidan, Erdoğan’dan randevu talebinde bulunarak gönlünü almak istedi. Ancak bu görüşmede, Erdoğan’ın Fidan’ın istifasına yönelik tepkisinin azalmasına yetmedi. Hatta görüşmede Fidan’ın, “İsterseniz aday olmayayım efendim” dediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “Bunu başında düşünseydin, artık çok geç Hakan” dediği öne sürüldü. Fidan’ın da bu sözler üzerine, AKP’den milletvekilliği adaylığı için başvurusunu yaptığı kaydedildi. Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ziyaretinde de görüştüğü ancak bu görüşmenin de aradaki buzların erimesine yetmediği belirtildi.

DANIŞMANLARI DA YAKTI

Öte yandan, Hakan Fidan’ın, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olması Saray’da görev yapan danışman ekibi de olumsuz etkiledi. Bu seçimlerde aday olmak isteyen birçok danışman, Erdoğan’ın Fidan’ın istifasına gösterdiği tepki nedeniyle aday olmaktan vazgeçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, adaylık için izin isteyen danışmanlara da sert tepki gösterdiği kaydedildi. Bu nedenle, Fidan’ın milletvekili adaylığının Saray’daki danışman ekibinin de önünü kapattığı öne sürüldü.



Taraf