KANALAHABER.COM / ÖZEL İÇERİK

Kanal A da yayınlanan Fatin Dağıstanlı'nın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Seçimi programına katılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı "17-25 Aralık operasyonunu yapan ve bu  hükümeti devirmeye kalkışan bu fiili yapmaya kalkışan polisler ve savcılara bu talimatı kim verdi. Bu insanlar nasıl oldu da devleti devirmeye kalkıştılar. Başbakanı ve ailesini nasıl dinlediler. Bu işi yapanlarla Fethullah Gülen arasındaki bağlantı aydınlatılmalı. Dört polis ile savcıların yapacağı şey değil. Arada başka bağlantılarda var. HSYK'da görev kimde, ne yapılıyordu. Kim bunları etkileyebiliyordu. Diğer kişilerle ilgili kimlerle bağlantı kuruldu. Önce burdan Gülen'e kadar olan bağlantı aydınlatılmalı. Daha sonra dış bağlantılar var mı? Hangi ülkeler, hangi gruplar, kimler vardır. Varsa onlara bakmamız lazım" dedi.

İşte Hanefi Avcı'nın açıklamalarından satır başları:

17-25 aralık operasyonunu yapan polislerin ve savcıların, hükümeti dinleyenlerin kimler ve neler olduğunda elimizde halen bilgiler yok. Belki soruşturmalar derinleştirildiğinde ortaya çıkacak. Daha ayak takımının yaptığı olayları toparlamışız. Çok açıkca yapılan suçları gözaltına almışız. Ama büyük planda bu polisleri kim yönlendirdi. Dört tane şube müdürü mü 2 tane savcı yardımcısı mı hükümeti devirecek? Yani bunlar hükümeti devirecekse bunları yapın diyen kim? 

Bu işe kalkışan bu fiili yapmaya kalkışan polisler ve savcılara bu talimatı kim verdi. Bu insanlar nasıl oldu da devleri devirmeye kalkıştılar. Başbakanı ve ailesini nasıl dinlediler. Bence daha bunlar aydınlatılmadı. 

DÖRT POLİS İLE SAVCILARIN YAPABİLECEĞİ İŞ DEĞİL

Bu işi yapanlarla Fethullah Gülen arasındaki bağlantı aydınlatılmalı. Dört polis ile savcıların yapacağı şey değil. Arada başka bağlantılarda var. HSYK'da görev kimde ne yapılıyordu. Kim bunları etkileyebiliyordu. Diğer kişilerle ilgili kimlerle bağlantı kuruldu. Önce burdan Gülen'e kadar olan bağlantı aydınlatılmalı. Daha sonra dış bağlantılar var mı? Hangi ülkeler, hangi gruplar, kimler vardır. Varsa onlara bakmamız lazım. 

Bir şube müdürü bir valinin karşısında konuşamaz. Nasıl oluyor da hükümeti devirmeye çalışıyor. Kimden alıyor bu gücü, hangi güçki bu bu kadar büyük bir işe kalkışacak kadar itimat ediyor?  Bizim daha aydınlatmamız gereken çok yolumuz var. 

MUHALEFET- PARALEL İLİŞKİSİ

Muhalefet partileri cemaatten gelen bilgileri kullanıyor. Her ikiside birbirini kullanıyor. Cemaat kendi bilgilerini partiler üzerinden yayıyorlar. Partilerde bunlardan yararlanıyor. 

PARALEL YAPI ÇÖZÜM SÜRECİNİ SIKINTIYA SOKTU

Paralel Yapı çözüm sürecini sıkıntıya soktu. Ben geçmişteki belgelere bakıyorum. Aslında cemaatin güneydoğu politikası biraz farklı. Hükümet Güney Doğu'yu silahsız çözmeye çalıştığında cemaat kendi politikasını dayattı. Paralel Yapı bir çok olayda kendi politikasını dayattı. Paralel Yapı orada yaptığı operasyonlarla ciddi zarar verdi bu olaya.  O dönem HDP'liler bu işin arkasında Paralel Yapı'nın olduğunu biliyorlardı. HDP ile AK Parti arasındaki çekişme nedeniyle cemaat Paralel Yapı ile işbirliği yapabilir. Paralel Yapı mantığına uygun, HDP'de oy alacağı için uygundur. 

PARALEL YAPI ZAYIFLADI MI?

Bizim bilemediğimiz ilişkileri var düzenleri var. Bunlara dikkat edilmeli. Bu Paralel Yapı nereye yönelecek. Devlette hala adamları var hala etkinler bu bilgiler nelere akıyor. Önemli olan bunları öğrenmek.

KANALAHABER