ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu grupla (FETÖ) ilgisi, ilişkisi, irtibatı olan herkes bir şekilde bunun hesabını ödeyecektir. Burada bir ‘FETÖ mağdurları’ kavramı algısından, darbenin ortaya koyduğu bu en büyük ihaneti gölgelemeye kimse kalkmasın." dedi.

Kurtulmuş, TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, bir gazetecinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında memuriyetten ilişiği kesilenlerle ilgili oluşturulan kriz masasında yeni kriterler belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorusu üzerine, bu konunun Bakanlar Kurulu’nda bir kez daha konuşulacağını söyledi.

Yapılan itirazlar üzerine belli kriterlerin tekrar gözden geçirileceğini ifade eden Kurtulmuş, bu itirazlarda haklı görülenler olursa bu kişilerin tekrar değerlendirileceğini belirtti.

"Şu anda yapılan şey şu, daha önce yapılan itirazlar var ve bu itirazlar içerisinde ola ki tespit edilen kriterler çerçevesinde yanlışlık yapılmış olanlar olabilir." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Burada ben özellikle de şunu istirham ediyorum. Türkiye topraklarının gördüğü en büyük ihanetle karşı karşıya kaldık 15 Temmuz’da ve bu 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünde başarısız kalanların önemli bir kısmının da zihinlerinden 'Tüh, bu darbe nasıl başarısız oldu' diye geçirdiklerini biliyoruz. Dolayısıyla bu grupla ilgisi, ilişkisi, irtibatı olan herkes bir şekilde bunun hesabını ödeyecektir. Burada bir ‘FETÖ mağdurları’ kavramı algısından, darbenin ortaya koyduğu bu en büyük ihaneti gölgelemeye kimse kalkmasın. Dolayısıyla ortada, bu toprakların gördüğü en büyük ihanet hareketi var. Ona karşı devletin kendisini korumak için aldığı tedbirler var. Bu tedbirlerden bir tanesi de bu örgütle irtibatlı, iltisaklı olanların devletten arındırılması... Bu süre içerisinde haksızlık yapılanlar varsa bunlar değerlendirilir. Ama sanki büyük çoğunluğuna haksızlık yapılıyormuş gibi 'FETÖ mağdurları' diye bir şablonun arkasına sığınılmasını doğru bulmuyoruz. Bu, devletin teröristlerden arındırılması sürecidir."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA