Av. Ömer YASA
Yeni CHP’nin (“Fethullah Hoca Efendi”lerine yakın oldukları konusunda haklarında dedikodular olan) hukukçu milletvekillerinden bir kısmı, “İhraçlar” konusunda sanki KAOS yaratıyorlar… İçlerinden birçoğunun FETÖ ile yakından uzaktan ilgisi olmadıkları bilinen KHK mağduru öğretmen, polis memuru, kamu işçisi gibi insanları yanlış yönlendirdiklerinden yakınmalar çoğalıyor. 
Oysa siyasi yönü olmayan tarafsız bilim adamı hocalarımız, KHK ile ihraç edilenler için Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru yolunu gösteriyor. Siyasi görüşlerimiz farklı da olsa meslektaşlarımızla hukuki görüşlerimizi paylaşarak mağdur olduklarını düşündüğümüz insanlar için Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvurular yapıyoruz. 
Bilim adamlarının da desteklediği yol izlendiğinde, AYM hak ihlallerini belirleyen karar aldığında mağdurlar kurumlarından göreve iade isteyeceklerdir. İstek kabul edilmezse İdari Yargı Yolu açılacaktır. Giderek hak yerini bulacaktır. 
Ana Muhalefet Partisi m. vekillerinin sanki bunun böyle olmasını istemeyerek bir yarar sağlama peşinde olduğu sanılıyor. “Mağdurlar ne kadar çoğalırsa iktidara karşı olanlar çoğalır ve bizi başa geçirirler” hesabı biraz ters bir yol değil midir?
İktidar Partisi, KHK’lerle ihraç edilenler arasında hata yapılmış olabileceğini açıkladı…
Hükümet, at izi – it izi ayıklaması yapmaya çalışıp gene KHK ile bunları düzeltme çalışması yaparken Muhalefetin de mantıklı çalışmalar yapmasını beklemekteyiz açıkçası… 
Dış düşmanlarımız elbette KAOS’tan yararlanır. İç düşmanlar da KAOS’tan yararlanır. Ama CHP sadece 668 sayılı KHK’nin iptali için de olsa AYM’ne ana muhalefet olarak başvuru yaparken Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün kurduğu partinin üyeleri böyle yollarda yarar umarsa hoş karşılayamayız. Ama parti diğer KHK’leri uygun mu buldu da iptal istemiyor? Bu konu da biraz karışık değil BUNDA BİR TERSLİK YOK MU? (!)