Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasına basına bilgi veren ve sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan'ın açık bir şekilde itiraz ettiği İzleme Heyeti'nin hayata geçeceğinin altını çizdi. Arınç'ın açıklamasından ilgili bölümler şöyle;

CUMARTESİ YAPILAN AKŞAMI ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Cumartesi akşamı başbakanımız ve cumhurbaşkanımız görüştü ama özel kalem müdürü değilim içeriğini bilmiyorum.

"Sayın başbakanımla Bütün şerefimle temin ediyorum. Cumartesi, Pazar günü konuşmamı değil ki içeriğini konuşmuş olayım. Konuşmamdan önce başbakan ile görüşmem olmadı. Sayın Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur, bu suç değil ama."

"ÖCALAN'IN MEKTUBU: BEKLENTİMİZ FARKLIYDI AMA MESAJ BU HALİYLE BİLE OLUMLU"

Arınç, "Öcalan'ın mesajının ne anlamına geldiğini kamu düzeni müsteşarlığımız analiz ediyor. Beklentimiz farklıydı ama mesaj bu haliyle bile olumlu buldum" dedi.

"İZLEME HEYETİ KONUSU BİZİM KABULÜMÜZDÜR"

Arınç, "İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. İzleme heyetindeki kişileri akil insanlar içinden olacaktır. Her kafadan bir ses çıktı. İzleme heyetine hangi görevler verilecek, bunu belirlediğimiz bir listemiz var. Kayıt altına alındı" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZI İZLEME HEYETİ KONUSUNDA VE ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ DAHA FAZLA BİLGİLENDİRME İHTİYACI DOĞDU"

Arınç, "Akil kişiler içinde uygun gördüğümüz kişilerle iletişime geçilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızı izleme heyeti konusunda ve çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Bu aşamalar önemli aşamalardır, bu bizim eksikliğimiz olmuştur. Sayın başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız cumhurbaşkanımıza daha fazla bilgi vereceklerdir" dedi.

"BİZ MÜZAKERE SÖZÜNÜ ŞU VEYA BU SEBEPLE KABUL ETMİYORUZ"

Arınç, "Onlar hep müzakere sözünü kullanabilirler. Ama biz müzakere sözünü şu veya bu sebeple kabul etmiyoruz. Henüz o noktada olmadığımızı daha önemli işer yapılması gerektiğini düşündüğümüz için. Bütün işlerin hukuk devleti ölçütlerine göre yapılması gerektiğini de düşünürüz" dedi.