Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Suudi Arabistan'da ticari ilişkiler ile terörle mücadeleyi değerlendirdik. Önemli işbirliklerine dair görüşmelerde bulunduk" dedi.

Yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak "Arama konferansını halkla yapabiliriz. Bir nevi kamuoyu araştırması diyebiliriz" diyen Erdoğan, "Arama Konferansı, toplumsal mutabakatın sağlandığı bir Anayasa oluşturulmasına çok yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

'HİTLER ALMANYASI'NDA DA BAŞKANLIK VAR'
Erdoğan, başkanlık sistemi ile ilgili olarak da "Şu anda gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemi, partili başkan olduğunu görüyoruz. Bizler de Beştepe'de bu alanda konuşacak akademisyen, medya dünyasından kimler varsa hepsini dinleme fırsatı bulacağız" değerlendirmesini yaptı.

"Üniter sistemli başkanlık baktığımızda var. Hitler Almanyası'na baktığımızda da bunu görürsünüz. Başka ülkelerde de görürsünüz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Yeter ki bütün mesele başkanlık sisteminin uygulamasında halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın. Şu anda da 'Başkanlık sistemleri de A’dan Z’ye pirüpaktır' diyemeyiz ama diğerlerine kıyasla baktığımız zaman parlamenter demokrasiye göre onların çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde başkanlık sistemini olduğunu görüyoruz. ABD’deki partili başkanlık sistemidir" dedi.