CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Kabataş İskelesi ve Valide Sultan Camisi'nde meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili açıklamalarından dolayı" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili Meclis'te düzenlediği basın toplantısı düzenleyen Kart, Kabataş İskelesi ve Valide Sultan Camisinde meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan'ın, Adalet Bakanı Bozdağ ve AK Parti'li Metiner'in yaptığı açıklamaları anımsattı.

"Bu kişilerin kasten yalan beyanlarda bulunduğunu" öne süren Kart, "Bu olayların vuku bulmadığını bildikleri ya da bunu bilebilecek durumda oldukları halde, toplum kesimlerinin hassas oldukları bu konularda gerçek dışı açıklamalarını sürdürmüşlerdir" dedi.

Erdoğan, Bozdağ ve Metiner'in, "bu olayların gerçekleşmemesinden her nedense derin rahatsızlık duyduklarını" savunan Kart, toplumsal çatışma ortamının yaratılması amaçlanarak devlet nüfuzunun kötüye kullanıldığını öne sürdü.

Konuyla ilgili bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Kart, "Şüpheliler, kişisel ve siyasi çıkarları uğruna toplumsal barışımızı sabote etme girişiminde bulunmaktadır" iddiasında bulundu.

Kart, bu söylemlerin ve eylemlerin, Bakanlar Kurulu'nun genel siyaseti ve ya da bakanların görevleriyle ilgili değil doğrudan "kişisel suç" niteliğinde olduğunu ileri sürdü.

"Yurttaşlarımızı uymamaya davet ediyorum"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kart, son bir ayda gündeme gelen "HSYK , internet, Ankara'da genel arama, MİT teklifi" gibi düzenlemelerin, temel hak ve özgürlüklerin tehdit altında olduğunu gösterdiğini savundu.

13 Şubat'tan bu yana Ankara'da genel arama kararının uygulandığını ifade eden Kart, böyle bir uygulamanın sıkıyönetim rejimlerinde olabileceğini söyledi.

Anayasanın geçerli olduğu iddia edilen bir rejimde bu nitelikle bir arama kararının olamayacağını savunan Kart, bu karanın yasal ve anayasal dayanağının olmadığını dile getirdi. Kart, "Yurttaşlarımızı bu karara uymamaya davet ediyorum. Çünkü bu kararın hukuk sisteminde dayanağı yoktur" dedi.




timeturk.com