Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan terörist Türkiye diye cirit atanlara sesleniyorum: Sizde haysiyet varsa, şeref varsa, Kobani'den kaçanlara kucak açan ülkeye siz nasıl terörist diyorsunuz? Türkiye asla terör örgütleriyle yan yana gelmiyor. Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız. Biz bölgede demografik yapının değiştirilmesine göm yummayacağız. Esad rejimi, DEAŞ ve bölücü örgütün aynı çizgide yürüdüğünü görüyoruz."


İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

''AVRUPA'NIN DUYARSIZLIĞI HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE''

Mülteci gemilerini Akdenize terkederek güvenliklerini koruyamazlar. Dünya böyle bir adaletsizliği kaldıramaz.

12 yıl önce Türkiye olarak bizim verdiğimiz destek 45 milyon dolardı. Şimdi 4,5 milyar dolar civarında.

Türkiye’nin güney sınırında son dört yıldır yaşadıklarımız ortada. Avrupa’nın duyarsızlığı da herkesin gözü önünde batı yanımıza geldiği zaman övüyor ama hadi siz de dediğimiz zaman yok.

Mülteci teknelerinin batmasına göz yummakla kendi ülkenizi refahınızı koruyamazsınız.

Batıda çöpe dökülen yemeğin miktarı Afrika’da açları doyuracak miktardadır.

''TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR''
Sonuna kadar bu şekilde davranacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu insani dramın tüm yükünü Türkiye ve komşu ülkelere yüklemenin haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Suriye’ye silah gönderenlerin, bomba gönderenlerin bu fakir fukaraya zerre kadar bir desteği var mı? Yok. Bunun bedelini er geç ödeyecekler.

Kobani’deki olayları bahane edenler 6-7-8 Ekim’de Türkiye’de olaylar çıkardılar ve 50 kişi hayatını kaybetti. Yine aynı şehirde olaylar yaşanıyor ve aynı çevreler Türkiye’yi karıştırmaya çalışıyor.

"ATTIĞINIZ TWEET'LER SİZİN O KAPKARA YÜZLERİNİZİ BEYAZA ÇIKARMAYACAKTIR"

Utanmadan, sıkılmadan 'terörist Türkiye' diye cirit atanlara sesleniyorum: Sizde haysiyet varsa, şeref varsa, Kobani'den kaçanlara kucak açan ülkeye siz nasıl terörist diyorsunuz?"

Eğer sizlerde haysiyet varsa Kobani’den gelenleri ülkesinde barındıranlara ‘terörist’ deme hakkını nerden alıyorsunuz? Attığınız tweet’ler sizin o kapkara yüzlerinizi beyaza çıkarmayacaktır.

Türkiye Suriye’deki özgürlük mücadelesine elbette destek veriyor. Irak’takilere elbette iyi niyetle yaklaşıyor. Ama bunu yaparken teröristlerle bir araya gelmiyor. Ne devlet terörü estiren Esed ile ne de oradaki diğer terör gruplarıyla Türkiye'yi kimse yan yana gösteremez.

Tırlarımızı çevirenlerin kim olduklarını şuan herkes çok açık bir şekilde görüyor. Bayırbucak Türkmenleri’ne giden yardımın yolunu kesenlerin kim olduklarını bugün çok daha açık bir şekilde ortada.

"SURİYE'NİN GÜNEYİNDE DEVLET KURULMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Suriye'nin güneyinde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun buna engel olacağız. Biz bölgedeki demografik yapının değişmesine göz yummayacağız

Biz, Suriye ve Irak’ta huzun bir an önce sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız.