CHP ve MHP'nin "Çatı" adayı tartışmaları devam ederken Ulusal Kanal canlı yayınına katılan CHP Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, "Benim adayım Emine Ülker Tarhan" diyerek İhsanoğlu'na karşı alternatif adayını açıklamıştı.

"Kendisi ile konuşmadım onayını almadım ama benim adayım Emine Ülker Tarhan" diyen Süheyl Batum, hazırladığı 20 kişilik dilekçeyi göstererek ilk imzayı atmıştı.

BİR İMZA DAHA

Emine Ülker Tarhan ismine bir destek daha geldi. Ulusal Kanal'da Hakan Bayrakçı ile Türkiye'nin Seçimi Programına katılan CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da adayının Emine Ülker Tarhan olduğunu açıkladı. Böylece Tarhan için ikinci imza da atılmış oldu.

İhsanoğlu için "Osmanlı'nın değerlerini savunan biri. CHP'nin "Çatı" adayı olmaz." diyen Yılmaz, "Emine Ülker Tarhan'ı onurla destekliyoruz. Çünkü biz gerçekten varız. Cumhuriyet değerlerini savunan alternatif adayın öne çıkması için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Kişilerin değil düşüncenin öne çıkmasının önemli olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Kendi aramızda Emine Ülker Tarhan'ın da Süheyl Batum'un da ve İlhan Cihaner'inde isimleri geçiyor. İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin laik çıkışlarının törpülemekle sonuçlanır." ifadelerini kullandı.

Odatv.com