Hürriyet Yazarı Taha Akyol, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için "çatı aday" olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu'na dair bir yazı kaleme aldı.  Akyol, İhsanoğlu'nun ülkücü lider Alparslan Türkeş'in tercümanlığını ve Ortadoğu danışmanlığını yaptığını yazdı.

Akyol'un İhsanoğlu yazısından öne çıkanlar şöyle:

"Onu ilk defa ne zaman tanımıştım? Yıllar önce, 1977 yılında Başbakan Yardımcısı merhum Alparslan Türkeş, Libya'ya resmi bir gezi yapmıştı. Bu gezide İhsanoğlu, Türkeş'in tercümanı ve Ortadoğu konularında danışmanıydı.

Ben de o geziye çiçeği burnunda bir danışman olarak katılmıştım.

Sonra eserlerinden onu bir bilimadamı olarak izledim.

İslam Konferansı tarafından İstanbul'da kurulan IRC1CA (İslam Tarih, Kültür ve Sanat Merkezi) adlı araştırma merkezindeki çalışmalanyla Türk kültür tarihini öne çıkardı.

Çok saygın bir isim olduğu için, AKP hükümeti tarafından ilk defa seçimle belirlenecek olan İKÖ Genel Sekreterliği'ne aday aösterildi ve kazandı. İhsanoğlu, IKÖ, şimdi İslam İşbirliği Teşkilatı tarihinde demokratik olarak seçilen ilk genel sekreterdir. Reform çalışmalarını ve bilhassa İslam dünyasındaki kadın sorunlannı örgütün gündemine aldırmada çok aktif davrandı.

Ekmeleddin Bey hiç şüphesiz şahsiyeti, bilimadamlığı ve diplomatik kariyerleriyle birinci sınıf kalitede bir insandır. Halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığıma aday olması, onun ilk defa karşılaştığı bir kariyer sınavı olacak: Siyaset...

Parlamenter sistemde cumhurbaşkanının aktif politikacı olması gerekmez. Fakat siyasetin pratiği, bilimden de diplomasiden de farklıdır. Ihsanoğlu'nun bu yeni performansının nasıl olacağını meydanlarda ve seçim sandığında göreceğiz.
Adaylar aşağı yukarı belli; muhalefetin adayı İhsanoğlu. AKP'nin adayı tabii Başbakan Erdoğan...

BDP de kendi adayını çıkaracağını açıkladı. Saadet Partisi yle Büyük Birlik Partisi nin oyları, bu hassas dengelerde önemli...

Bugünkü konjonktürde ilk turda cumhurbaşkanı seçilemeyeceği, ikinci turda BDP oylarının önemli olacağı kanaatindeyim.

İnşallah sakin, olgun ve medeni bir yanş olur." (HABER MERKEZİ)

www.evrensel.net