Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na C giriş kapısından giren Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, adli sicil kaydı almak için bir süre sırada bekledi. İhsanoğlu, daha sonra sicil kaydını aldı ve yine adliyenin C kapsından çıktı.
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, "Buraya gelişimizin sebebi müracaat dosyasını tamamlamak için gerekil adli sicil kaydını almak. Bu kayıtları arkadaş da alabilirdi fakat ben kendim gelmek istedim. Bizzat kanundaki hükme göre şahısların kendisinin alması lazım" diye konuştu.

"GİTTİĞİMİZ HER YERDE HERKES HOŞ ŞEKİLDE KARŞILIYOR"

Adliye personelinin kendisini hoş bir şekilde karşıladığını söyleyen İhsanoğlu, "Çok sevindim. Allaha şükür gittiğimiz her yerde herkes hoş şekilde karşılıyor. Müsbet ve ince ifadelerle, hayırhah düşüncelerle iyi temennilerini dile getiriyorlar. Bu beni mutlu ediyor. Eminim başlayacak yarış seviyeli ve medeni şekilde başlayacaktır ve başlamıştır. Kararı milletimiz verecektir. Milletimiz her zamanki gibi en doğru, en hayırlı kararı verecektir" ifadelerini kullandı. 

"ALLAHA ŞÜKÜR TERTEMİZ"

İhsanoğlu, "Sabıka kaydınız var mı?" şeklindeki soruya ise gülerek, "Çok, neler yok.... Allaha şükür tertemiz" yanıtını verdi. Kampanyasına memleketi Yozgat'tan başlayacağı ifade eden İhsanoğlu, aracına binerek adliyeden ayrıldı. 

ÖZEL MİNİBÜSLE GELDİ

Bu arada İhsanoğlu'na özel araç ve şoför kullandığı görüldü. 06 plakalı minibüsün harf grubunda "TCD" yazması dikkat çekti.
Cem TURSUN - İSTANBUL DHA