Ekrem Dumanlı'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

-Son dönemde herşey açık net ortada. Memleket beyefendileri hanımefendilerin iki dudakları arasında. HSYK'nın, Savcılığın bir kıymeti kaldı mı bilmiyorum, Savcılık suç işliyor. Bunların hepsi AİHM'e götürülecek konular.

-Sizin hakkınızda bir tutuklama kararı veriliyor ve siz bir üst mahkemeye başvurabiliyordunuz. Üst mahkemeyi kaldırdılar. Bir kapalı sistem kurduk, 6 tane hakim.Ortada tapu gibi mahkeme kararı var. Talimat aldılar diyenler ispat etsinler.

-Her  hükmü yok hükmünde sayıyorlar. Senin paşa gönlün eğer alınan kararı uygun buluyorsa senden iyisi yok.Bir savcı hakimin kararını yok sayamaz!Keyfilik devletleri bitirir, sistemleri tüketir. Burası babanızın çiftliği mi? Ayakkabı kutularının sahipleri dışarı, bunlar ne ki. İran'da hukuk işliyor da burada neden işlemiyor.

Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında herkes birşey söylüyor. Biraz ağzınızı toplayın. Tarihe bu yazdığınız şeyler kayıt olacak. İnsanlar birgün olsun hoca müsfettesi dediniz size adam müsvettesi demediler. Yeter!

Yargıyı uzaktan yürütüyorlar palavrasını bırakın. Asıl kimin yönettiği son 24 saatte belli oldu. Bunun adı zulümdür. Burası muz cumhuriyeti mi? Anayasayı tanımıyorum diyenler var. Anayasayı değiştirene kadar bu anayasaya uymak zorundasın. Uymazsan bu bir suçtur. Bunun cezasını da çekersin.

Hüküm yok diyince yok olmaz. Orada o karar duruyor. Anayasa mahkemesini ele geçirdik diye düşünmeyin. Anayasa mahkemesi siyasal kararlar vermeye devam ederse kendi kendisini bitirir.

Salim Başol Adnan Menderes ve arkadaşlarını ne yapayım sizi buraya tıkan irade böyle istiyor demiştir. bugün lanetle anılmaktadır.

Savcı bugün eğer ben bunu yaparsam beni öldürürler diyorsa çok ciddi sorun var demektir. Daha yeni bir savcımız şehit edildi. Siz bu DHKPC'lileri isim isim bildiğiniz halde nasıl elini kolunu sallayarak savcının odasına giriyor. Daha 1 yıl evvel hapishaneden çıkıp bu terör eylemini gerçekleştiriyor.

Herkes darbeci bir tek Ergenekoncular darbeci değil. Türkiye'de bir sürü darbe oldu. Bakın dikkat edin kimse 27 Nisan'ı ağzına almıyor. Darbecilerle andıçcılarla işbirliği içindeler. Siz terör örgütlerinin ayaklarına paspas oldunuz.

Hayatının baharında ülkesi için milleti için yurtdışına gitmiş insanları istihbarat teşkilatlarına gammazladınız.

Hergün 10 tane Cumhurbaşkanına hakaret davası var. Çok yanlış. Tamam hakaret doğru demiyorum ama neden size bu kadar hakaret ediliyor. Sizden öncekilere ediliyor muydu. Her dönemde cumhurbaşkanlarını sevilmeyenler vardı. Ancak ilk defa bu kadar büyük ölçüde nefret edilen bir cumhurbaşkanı oldu. Ülkede iki tane Başbakan var cumhurbaşkanı yok.

Muhalefete sizden inşaat şefi olmaz diyor. Bu kadar kibir olmaz. İnsanları kırmak dökmek doğru değil.

Fethullah Gülen Hocaefendi ile yargı camiası arasında bir ast üst ilişkisi varsa bunu herkese açık bir videoyla mı yapar. Bu insanların akıllarıyla alay etmekdir. Duaya amin dersin, duayla talimat mı olur? Bu kadar insanları aşağılamanın gereği yok.

Davutoğlu sen Pensilvanya'ya gelmedin mi? Çoluk çocuğunla geldin, yedin içtin geldin gittin.

Havuz havuzluğunu bilsin, karşısında okyanuslar var! Türkiye'de insanlar huzursuz. Suriye'de halkı pohpohladınız. Kırmızı çizgimiz 50 bin dediniz 5 milyon insan yerinden yurdundan oldu.

İşsizlik tavan yapmış sen çıkmışsın Pensilvanya Pensilvanya. Herkes mal varlığını ortaya koysun kimin ne olduğu ortaya çıkar. Kim saltanat davasına düşmüşse insanlar görsün.

Bütün terör örgütlerini dışarı çıkarın, hayatında karıncaya basmamış insanları terör örgütü yöneticisi olarak tutuklayın. Yapmayın Allah aşkına. Ayıptır, günahtır.

Bu hükümet olumlu bir şey yapsın ilk alkışlayan bir olacağız. Ne yapsanız bir tuhaf. Bir MİT yasası, iç güvenlik yasası çıkardınız Türkiye'de bütün partiler burda bir arıza var diyor. Durun bir düşünün arkadaş. Ermeni tasarısına ateş püskürüyorlar. Sorumlusu sizsiniz. Şimdi dışişlerine oturun paralelli terelelli. Havuzculara bakıyorum, devlet işini gücünü bırakmış yaptığı paralelli terelelli. Her insana paralel. En yakın adamlarına bile paralel. Bu cinnete bir dur demek lazım.

Daha düne kadar TSK'yı eleştiriyorlardı akreditasyon için. TSK sizden bin kat iyidir. Sizin yaptıklarınızı yapmadılar. Her gün yeni bir iftirada bulunuyorsunuz. gazeteler 360 gün paralel manşetiyle çıkıyor. Bu suçtur. Bunları tımarhaneye tıkmak lazım.

Zaman